------------
Ok, wyczytałem, że 3 miesiące można stosować bez żadnych obaw. Natomiast ile zrobić przerwy, tego nie wyczytałem. Obstawiam 2-4 tygodni (?), ale nie jestem pewny
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
ogólnie 2 szybkie pytania
1. czy zauważyliście jakieś skutki uboczne po miesiącach używania?
2. jak brać pod język żeby działał? tabletkę (które działają) trzymać pod zanim się nie rozpuści ? (trochę nieekonomicznie bo 10 tabsów bym musiał tak bo 1g biorę) ,zamówiłem też ekstrakt, czy ładować go pod język czy jak?
pozdro
Kupuję sobie raz na jakiś czas paczkę 100g i piję przez +/- miesiąc.
Ma specyficzny, mało intensywny smak.
Must have w zielniku.
https://neuroexpert.org/wiki/zen-szen-panax-ginseng/
Chciałbym zostawić taka informację żeby ktoś sie nie naciął tak jak ja.
Ogólnie jestem osobą która cierpiała na bezsenność, na podłożu nerwicowym około 6 lat, dopiero kilka miesięcy jestem bez żadnych leków i ogarniam życie na sucho.
Kupiłem sobie Panax Ginseng od Swansona 500mg.
Chciałem przetestować jako zamiennik kawy na lepszą koncentrację w pracy umysłowej.
po 1 kapsułce około 3-4 dni dochodziłem do siebie. Objawy:
- ciśnienie do 180/90, normalnie mam ok 120-130/70-80
- paranoje, natłok myśli
- brak uczucia fizycznego zmęczenia, pomimo już psychicznego zajazdu
- na kilka dni pooodpalały mi sie zaleczone terapią paranoje dot. snu
- sen pierwsza noc do 5 h podzielone na 4 części, mimo ashwagandy którą dorzuciłem, druga noc mniej ashwy i poniżej 4 h, 3 noc już koło 7h ale poszedłem spać dopiero po ok 24h na nogach
- drętwienie palców w rękach, drętwienie rąk
- niepokój
- trzęsienie się rąk
- mega intensywne sny
Z kolei znajoma mi osoba wzięła sobie kapsułkę na wieczór i jak gdyby nigdy nic poszła spać :) .
Zostawiam tak ostrzegawczo, dla osób po nerwicach/bezssennosciach - sugeruję testować bardzo małe dawki na sobie na początek - jestem przykladem, że są osoby na które dziala to cholernie mocno.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.