Brolywo pisze:gdzie takie cos dorwe stary? Dziala sto procent?Little_Jack pisze:Ah to schematyczne myślenie ćpunów: "odstaw, odstaw, ODSTAW BO UMRZESZ".
Spróbuj nootropów, dorwij PRL-8-53 i ciesz się lepszą o 200% pamięcią. Żryj noopept, piracetamy i PRL, przy dobrych wiatrach nie tylko wyjdziesz na zero, a może POPRAWISZ swoje wyjściowe parametry intelektualne!
Protip: pamiętaj żeby absolutnie nie przestawać jarać - wtedy twoja pamięć stanie się zbyt szczegółowa i umrzesz z nadmiaru informacji.
Pozdrawiam.
Widziałem jakieś badania nad tym, jak aniracetam zmniejsza działanie otępiające benzodiazepin na szczury. I działał, i zmniejszał, owszem. Ale wątpię, żeby była dawka aniracetamu, która zbije otępienie jak się dziennie przyjmuje ekwiwalent paczki diazepamu w różnych GABA-ergichach. Na dłuższą metę nie pomoże nic oprócz odstawienia.
Po pierwsze odstawiłem trawę i stimy. Zrobiłem 3 cykle suplementacyjne z noopeptem (3x50dni i po 50dni przerwy). W stałej suplementacji lecą adaptogeny i cholina. Czy pomogło? Tak. Do tego przerabialem dużo ćwiczeń (zapamiętywanie, kojarzenie, sporo liczenia, czytania). Zacząłem ćwiczyć i ogólnie prowadzić się zdrowo. Czy pomoże autorowi? Nie wiem.
Wyjątkowy pisze:Same recetamy i suple nie pomogą bez ćwiczeń umysłowych. Aby przywrócić sprawnośc hipokampu i zdolność do kodowania szlaków pamięciowych trzeba ćwiczyć zapamiętywanie. Bardzo dobrym treningiem jest nauka języków obcych, osobiście to polecam bo sam stosuje i widze efekty. Są też nowe badania które dowodzą, że ćwiczenia aerobowe wykonywane sumiennie, chronią przed atrofią hipokampa a mogą nawet sprzyjac do powiększenia sie tej struktury układu limbicznego w mózgu.
Podjadałem jeszcze pregnelon. Nie każdy chce się bawić w to na tle hormonalnym, ale polecam.
wutwhydaawg pisze:3x tak :)Wyjątkowy pisze:Same recetamy i suple nie pomogą bez ćwiczeń umysłowych. Aby przywrócić sprawnośc hipokampu i zdolność do kodowania szlaków pamięciowych trzeba ćwiczyć zapamiętywanie. Bardzo dobrym treningiem jest nauka języków obcych, osobiście to polecam bo sam stosuje i widze efekty. Są też nowe badania które dowodzą, że ćwiczenia aerobowe wykonywane sumiennie, chronią przed atrofią hipokampa a mogą nawet sprzyjac do powiększenia sie tej struktury układu limbicznego w mózgu.
Podjadałem jeszcze pregnelon. Nie każdy chce się bawić w to na tle hormonalnym, ale polecam.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.