Dodatkowo wydaje mi się że uspokaja i opróżnia głowę z myśli. Myśli się klarownie, ale nie ma się ku temu większej ochoty - równie dobrze (a może nawet lepiej) człowiek może się udać na spacer.
Ciekaw jestem czy przy regularnym stosowaniu te odczucia się zmieniają?
No jak długo utrzymują się efekty (u mnie do 3 godzin)
Pauli pisze:Panowie, orientuje się ktoś ile kosztuje Semax, w rosyjskiej aptece?
cut
wycięto źródło - 909
Efekty są natychmiastowe.
Dla mnie działa na PTSD i stany lękowe.
Lepsza koncentracja, motywacja, podniesiony nastrój, lepsza pamięć, działa przeciwlękowo.
Dużo o tym już napisane w internecie. Ja osobiście nie spodziewałem się takiego wyraźnego działania.
To nie to co nootropy. Poczytajcie o badaniach.
Dla mnie świetna rzecz.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.