Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 219 / 1 / 0
Do autora tematu : oczywiste jest ze musisz zrezygnowac z uzywek. Zacznij wchodzic w tematy o zdrowiu na hyperze i nie tylko. Jesli sie boisz wejsc na silownie to trenuj w domu (poczytaj o naturalnych sposobach podwyzszenia testosteronu) Jak pisales wczesniej mowisz ze do stymulantow sklonil Cie raczej brak pewnosci siebie. Mam wielu znajomych ktorzy tak mowili choc w gruncie rzeczyli byli inteligentnymi wygadanymi ludzmi a po tych stymach to doopiero przestali wychodzic z domu i zlapali jakies fobie ktore "leczyli" psychodelikami. Zacznij rozwijac swoje zalety. Psychoterapia tez Ci nie zaszkodzi. I nie mysl odrazu jak sie wkrecic w psychotropy bo to tez nie zawsze pomaga... A moze zaszkodzic

Aha piszesz ze idziesz do psychiatry. To tym bardziej nie nastawiaj sie ze ssri zrobia cos za Ciebie. A jak juz bedziesz musial je brac to tez sie konsultuj na forum bo jak masz jakies lęki to wiekszasc ssri moze zaszkodzic. Pozatym Ty nie masz schorzenia psychiatrycznego tylko detox musisz sobie zafundowac. Poczytaj tu o substancjach nootropowych jak juz cos
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 371 / 37 / 6
też bez pomocy z amfy zeszłam . Dopiero później ... dziwne jazdy , lęki niemiłosierne i do psychiatry .
Nie zgodzę się z tym ,że każdy SSRI szkodzi ... czasem pozwalają przetrwać mega trudne chwile ( choćby lekko sedując )
Bez terapii jednak się nie obędzie facet . Leki to nie wszystko .
Powodzenia
  • 219 / 1 / 0
Nie mowie ze SSRI to ewidentne zlo . Ale nalezy wlasciwie je dobrac a nie kazdy lekarz chce i potrafi. Dlatego jesli juz chlop bedzie mial recepte to zanim zacznie wpierdalac to niech sie skonsultuje dokladnie z ludzmi. Na przyklad z kozakami z hypera ( jak cos to moge kogos polecic, nie siebie- dodam)
Uwaga! Użytkownik BraminCnotliwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Zacznę od nawiązania do osoby, która napisała, iż piszę o sobie a takich tematów są tysiące, i że zwracam na siebie uwagę. Nie drogi kolego, pisałem, że takiego tematu szukałem, poza tym myślę że podobny problem do mnie ma wiele innych osób i mój przypadek może okazać się pomocny.
Mam nadzieję, że przez ten miesiąc, po upływie którego czeka mnie wizyta u Pana doktora coś zmieni, a przede wszystkim zmieni coś moja osobista zmiana. Miesięczny detox, ograniczenie impulsów budzących do życia układ nagrody i neuroprzekaźniki, uspokojenie siebie i zaczerpnięcie zdrowego życia to aktualne dla mnie priorytety, których się pilnuję, liczę też na to że obejdzie się bez psychotropów. O ile jeszcze do niedawna myśl o otrzymaniu tak wychwalanych barbituranów i innych pogromców odstawiennej szarości budziła we mnie podnietę, tak teraz liczy się dla mnie wybabranie się z tego gówna w naturalny sposób, poprzez podjęcie wyzwania i stawienia mu czoła.
  • 219 / 1 / 0
rskq pisze:
myślę że podobny problem do mnie ma wiele innych osób i mój przypadek może okazać się pomocny.
Mam nadzieję, że przez ten miesiąc, po upływie którego czeka mnie wizyta u Pana doktora coś zmieni, a przede wszystkim zmieni coś moja osobista zmiana.
podbijam , kazdy przypadek jest indywidualny i choc na poczatku historia wyglada jak wiele innych to jednak rozmowa moze wyciagnac wiele indywidualnych cech oskarzonego .
  • 12 / / 0
Może określę się inaczej.
Sądzę, że z tego posta wiele osób wyciągnie nauki i wnioski, oraz znajdzie w moim przypadku podobieństwa i zależności, bo właśnie jak mądrze napisałeś, każdy jest indywidualny i im więcej takich tematów, tym lepiej.
  • 219 / 1 / 0
Uwazam ze jest na forum prawidlowosc ze gdy ktos pisze przykladowo ze wrzucil wlasnie 80 grzybow , 3 centy hery i doprawil klonem zeby nie dostac padaczki to jest wszystko spoko. A gdy ktos pyta co robic gdy sie czlowiek wpierdoli to juz wtedy aplauzu nie ma
  • 419 / 2 / 0
Jest pomoc, jeżeli chodzi o nalóg fizyczny. A psychiczny? Pomoże Ci, że się wyżalisz, że Ci się chce?
Chlopie, a silna wola, pozbyć się dragów, zerwać kontakty? Nie? Lepiej rozpisywać strony o swoich uczuciach, cale tematy, ody i poematy.

-Zaćpalbyś sobie?
-No zaćpalbym
-To dawaj!
-Spierdalaj szatanie

I wlaśnie w ten sposób się nie ćpa :-)
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
  • 219 / 1 / 0
Toz juz chlopak wyrazil checi pozbycia sie kontaktow.
  • 12 / / 0
Witajcie :>
Po tych paru dniach poukładałem sobie w głowie to i owo, zajarałem dziś hasz i czuję się świetnie :> Tak świetnie, że zgadnijcie...otóż to. 5 minut temu kumpel prosił by załatwić mu pakiet czecha, zgodziłem się, standardowo parę drobnych kryształków do kieszeni. Chciałem sprzedać by parę groszy wpadło, jednakże myśl o spożytkowaniu tego pięknie prezentującego się narkotyku wygrała. Spaliłem sobie to i jest mi zajebiście. Chciałem powiedzieć też, że czuję, że dam radę to kontrolować i mogę sobie po prostu od czasu do czasu pozwolić :) Psychika wróciła do jako takiej równowagi (piszę o tym, co czułem na trzeźwo przez te parę dni), nie miałem żadnych ciśnień więc pozwoliłem sobie na koniec weekendu trochę polecieć :)
Z pozdrowieniami
Zablokowany
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.