Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 182 / 1 / 0
Spice gold, pierwsza maczanka, mega :) potem byl Konkret/ pod koniec 2010 roku Shiva jesli dobrze pamietam nazwe i zrobila mi taki rozpierdol z psychika ze nie tknalem tego nigdy wiecej ;d czulem sie jak na 4 dniowej zwale po amfie. ok. 2 letnia przerwa i powrocilem ok. pol roku temu i pozostaje w ciagu hehe :) bardzo ciekawi mnie co siedzialo w Konkrecie, faza byla duzo dluzsza niz obecnych maczanek a na tym mi glownie zalezy.. zeby nie przypalac co 10 minut jak pojeb bo sie truje dycha dziennie
  • 24 / / 0
Boby sence ale ten 1 był git 2 był średni a boby ultra był mocny i wypierdalał mocno, ale nie za, ogólnie mad dog i afrolicus też na plus. Z dopalaczy Sensation Vanilia przypadł mi do gustu, głównie z powodu kolorków nigdy po niczym kolory nie były tak żywe i nasycone słonce nie było tak piękne tak przyjemnie świeciło, wiosna tak ładnie pachniała, uczucie jak by było się znów dzieckiem, czysta beztroska, wspominam z łezką w oku
  • 625 / 28 / 0
konkret to było coś
pamiętam, jarałem, a potem chodziłem w kólko powtarzajac sobie kim jestem jak sie nazywa bo juz traciłem ego i probowałem sie przed tym ratować
a potem ta susza, normalnie miałem przełyk wyschnięty jak skórę, jak coś piłem to czułem jak powoli ciecz wsiąka w wysuszoną śluzówke xD
a po afganie było najwięcej śmiechu
potem były takie chujowe jak "Petarda"
nic po tym nie pamiętałem, a na zjeździe same zamykały mi się oczy
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 269 / 3 / 0
Boby Sence bo miał fajne opakowanie, Smart Shiva była bardzo kozacka, Konkreta miałem okazję palić raz, a dobrze, też w sumie spoko wspominam. Nie wie ktoś co siedziało w Shivie ?
cannabacchus
  • 282 / 9 / 0
Spice potem Spice Gold, Ex-ses, Smoke, Genie na zawsze zachowam w pamięci jako na prawdę przyjemnie działające i to, że były one moim pierwszym kontaktem z syntetycznymi kanna :-D
  • 1174 / 21 / 15
Zajebistyyy temat :cheesy:

Do dziś pamiętam, jak pierwszy raz kupiłem w sklepie stacjonarnym dopalacze.com swoją pierwsza maczankę. To się nazywało "shock" czy coś takiego, aromatyzowane wiśniowym aromatem... Jakie było moje zdziwienie, kiedy po skuciu się, okazało się że działa jak mj...

A potem znalazłem hyperreal.info i popłynąłem :moody:
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 182 / 1 / 0
dopalacze com pamietam jak odkrylem te strone, ktory to byl rok.. 2007? ale zapierdala czas.. tyle lat na bombie juz :D kurwaaa dajcie mi tamtego spice golda!
  • 1472 / 26 / 0
quote="Emce"]Moim zdaniem ,jest jakas mała szansa ,że jeden z czołowych kannabinoidów w spice goldzie dalej może być legalny

Spice miał moim zdaniem 2 czołowe Kannabinoidy przez przez pierwsze 2 godziny faza była dysocjacyjna a pożniej był bardzo przyjemny after który trwał 6 godzin jak i nie wiecej o pierwszego zapalenia ,ten after róznił sie bardzo ziałaniem od pierwszych dwóch godzin ,wygladało to tak jakby pierwszemu kanna kończyło się działanie a ten drugi działał tak długo

skład spice był chroniony bardzo ścisła tajemnicą , PCP podał link gdzie ,w badaniach wykryto chyba 20 % CP-47 ,kannabinoid niezindyfikowany cos koło 70 % drugi kannabinoid niezindyfikowany 1--15 % jakoś % przy innych mieszankach ,niezindyfikowanego kannabinoidu nie było więcej niż jakies 15 % tylko spice cięzko było wykryć

jakby kogos interesowały badania to : Zuba D, Byrska B, Maciow M. Comparison of "herbal highs" composition. Anal Bioanal Chem. 2011 Feb 13. [Epub ahead of print] PubMed PMID: 21318244

http://uploadmirrors.com/download/TOS3Y ... tion_0.pdf

Kiedys link był poprawny ,teraz kombinujcie na właśna odpowiedzialność

Więc co to był za Kannabinoid ? Zaczne od tego jaki nie był to Kannabinoid

JWH-018 z cała pewnością NIE gdyż po delegalizacji tej substancji tuz pzred kolejną delegalizacja dalej był sprzedawany Spice Gold został zwrócony z policyjnych magazynów

JWH-073 może był ale nie głownym składnikiem nie działa az tyle godzin

...

ciag dalszy nastapi :-) teraz zmeczony jestem musze też doczytac niektóre informacje :-)[/quote]

Dobrze ,że mi przypomniałeś ciąg dalszy metody prób i błedów co było Spice Goldzie i co dlaej może być legalne

Wymieniłbym jednym Chórem,na nie te kanna które teraz sa ogólno dostepne jeszcze legalne

UR-144 -całkiem inny profil działania i długośc max ok 1 h bez tolerancji

CB-13 za słaby ,za krótko działający

AM-2201 też upierdalacz ale z owiele większymi lekami itd także krótszy czas działania max ok 2 h bez tolerancji

5F-UR-144 - za krótki inny profil działania

AM-1248 - za krótki także ptofil inny działania

JWH-307 jakieś małe podobieństwa można by było znaleśc ,działa długo czasami nawet 3 h ale nie znowu 6 h ,nie paliłem tego kanna ale bardzo małoprawdopodbne aby to on siedizał w Spice

MAM-2201 -inny profil działania ,krótki czas działania

AB-001-Ktoś pisał o 3 h działaniu ale w porównaniu do Spice jets lekki a także inny więc raczej nie on

STS-135-czas dizałania nie taki długi także profil działania inny

AKB48- może nie dizała krótko ale na pewno nie tak długo jak Spice i profil działania może zadawać sie lekko podobny jednak jest inny

A-836,339 - 15 min czasu działania co to ma być przy 6 godzinnym Spice

A-796,260 -jak wyżej

JWH-370- inny profil działania

AM-2233-przy Spice przy przedawkowaniu były chalucynacje słuchowe ale nie taki pisk w uszach reszta rzeczy z profilem i czasem dizałania też nie pasuje

AM-1220- peak który trwa 20 min na pewno to nie to

URB597- za słaby

AM-1221- raczej nie pasuje z profilu dizałania

Starsze kanna

JWH-007 raczej za słaby

JWH-015- Za krótko działa 15-30 min to nic przy Spice

AM-694 - Które siedizało w konrecie a Konkret zupełnie nie pasował do Spice

JWH-203 - działanie 1-2h więc za krótkie do Spice

JWH-081 - Za krótko działa nie więcej niż godzina ,40 min

RCS-4 usypiacz który działa 3 h jakas szansa jest ale mała

JWH-210 - Nie ma to tym zmułki albo jest ale nie aż na drugi dzień
  • 182 / 1 / 0
ze spice golda pamietam, ze wchodzilo po okolo 15-20 minutach i trzymalo ladne pare h :) na drugi dzien byl kac i ogolne zamotanie, nic z obecnych kanna nie wywolalo u mnei 'kaca' dizen po
  • 5790 / 1186 / 43
Moją pierwszą maczaną był " Sztywny Misza " , ładnie mnie wtedy klepło ;d Co w nim było ?

Wspominam tez Greenway Speedway na MDPV - ale to było jaranie. Pseudo crack.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2013 przez london5, łącznie zmieniany 1 raz.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.