Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 182 / 1 / 0
Spice gold, pierwsza maczanka, mega :) potem byl Konkret/ pod koniec 2010 roku Shiva jesli dobrze pamietam nazwe i zrobila mi taki rozpierdol z psychika ze nie tknalem tego nigdy wiecej ;d czulem sie jak na 4 dniowej zwale po amfie. ok. 2 letnia przerwa i powrocilem ok. pol roku temu i pozostaje w ciagu hehe :) bardzo ciekawi mnie co siedzialo w Konkrecie, faza byla duzo dluzsza niz obecnych maczanek a na tym mi glownie zalezy.. zeby nie przypalac co 10 minut jak pojeb bo sie truje dycha dziennie
  • 24 / / 0
Boby sence ale ten 1 był git 2 był średni a boby ultra był mocny i wypierdalał mocno, ale nie za, ogólnie mad dog i afrolicus też na plus. Z dopalaczy Sensation Vanilia przypadł mi do gustu, głównie z powodu kolorków nigdy po niczym kolory nie były tak żywe i nasycone słonce nie było tak piękne tak przyjemnie świeciło, wiosna tak ładnie pachniała, uczucie jak by było się znów dzieckiem, czysta beztroska, wspominam z łezką w oku
  • 625 / 28 / 0
konkret to było coś
pamiętam, jarałem, a potem chodziłem w kólko powtarzajac sobie kim jestem jak sie nazywa bo juz traciłem ego i probowałem sie przed tym ratować
a potem ta susza, normalnie miałem przełyk wyschnięty jak skórę, jak coś piłem to czułem jak powoli ciecz wsiąka w wysuszoną śluzówke xD
a po afganie było najwięcej śmiechu
potem były takie chujowe jak "Petarda"
nic po tym nie pamiętałem, a na zjeździe same zamykały mi się oczy
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 269 / 3 / 0
Boby Sence bo miał fajne opakowanie, Smart Shiva była bardzo kozacka, Konkreta miałem okazję palić raz, a dobrze, też w sumie spoko wspominam. Nie wie ktoś co siedziało w Shivie ?
cannabacchus
  • 282 / 9 / 0
Spice potem Spice Gold, Ex-ses, Smoke, Genie na zawsze zachowam w pamięci jako na prawdę przyjemnie działające i to, że były one moim pierwszym kontaktem z syntetycznymi kanna :-D
  • 1174 / 21 / 15
Zajebistyyy temat :cheesy:

Do dziś pamiętam, jak pierwszy raz kupiłem w sklepie stacjonarnym dopalacze.com swoją pierwsza maczankę. To się nazywało "shock" czy coś takiego, aromatyzowane wiśniowym aromatem... Jakie było moje zdziwienie, kiedy po skuciu się, okazało się że działa jak mj...

A potem znalazłem hyperreal.info i popłynąłem :moody:
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 182 / 1 / 0
dopalacze com pamietam jak odkrylem te strone, ktory to byl rok.. 2007? ale zapierdala czas.. tyle lat na bombie juz :D kurwaaa dajcie mi tamtego spice golda!
  • 1472 / 26 / 0
quote="Emce"]Moim zdaniem ,jest jakas mała szansa ,że jeden z czołowych kannabinoidów w spice goldzie dalej może być legalny

Spice miał moim zdaniem 2 czołowe Kannabinoidy przez przez pierwsze 2 godziny faza była dysocjacyjna a pożniej był bardzo przyjemny after który trwał 6 godzin jak i nie wiecej o pierwszego zapalenia ,ten after róznił sie bardzo ziałaniem od pierwszych dwóch godzin ,wygladało to tak jakby pierwszemu kanna kończyło się działanie a ten drugi działał tak długo

skład spice był chroniony bardzo ścisła tajemnicą , PCP podał link gdzie ,w badaniach wykryto chyba 20 % CP-47 ,kannabinoid niezindyfikowany cos koło 70 % drugi kannabinoid niezindyfikowany 1--15 % jakoś % przy innych mieszankach ,niezindyfikowanego kannabinoidu nie było więcej niż jakies 15 % tylko spice cięzko było wykryć

jakby kogos interesowały badania to : Zuba D, Byrska B, Maciow M. Comparison of "herbal highs" composition. Anal Bioanal Chem. 2011 Feb 13. [Epub ahead of print] PubMed PMID: 21318244

http://uploadmirrors.com/download/TOS3Y ... tion_0.pdf

Kiedys link był poprawny ,teraz kombinujcie na właśna odpowiedzialność

Więc co to był za Kannabinoid ? Zaczne od tego jaki nie był to Kannabinoid

JWH-018 z cała pewnością NIE gdyż po delegalizacji tej substancji tuz pzred kolejną delegalizacja dalej był sprzedawany Spice Gold został zwrócony z policyjnych magazynów

JWH-073 może był ale nie głownym składnikiem nie działa az tyle godzin

...

ciag dalszy nastapi :-) teraz zmeczony jestem musze też doczytac niektóre informacje :-)[/quote]

Dobrze ,że mi przypomniałeś ciąg dalszy metody prób i błedów co było Spice Goldzie i co dlaej może być legalne

Wymieniłbym jednym Chórem,na nie te kanna które teraz sa ogólno dostepne jeszcze legalne

UR-144 -całkiem inny profil działania i długośc max ok 1 h bez tolerancji

CB-13 za słaby ,za krótko działający

AM-2201 też upierdalacz ale z owiele większymi lekami itd także krótszy czas działania max ok 2 h bez tolerancji

5F-UR-144 - za krótki inny profil działania

AM-1248 - za krótki także ptofil inny działania

JWH-307 jakieś małe podobieństwa można by było znaleśc ,działa długo czasami nawet 3 h ale nie znowu 6 h ,nie paliłem tego kanna ale bardzo małoprawdopodbne aby to on siedizał w Spice

MAM-2201 -inny profil działania ,krótki czas działania

AB-001-Ktoś pisał o 3 h działaniu ale w porównaniu do Spice jets lekki a także inny więc raczej nie on

STS-135-czas dizałania nie taki długi także profil działania inny

AKB48- może nie dizała krótko ale na pewno nie tak długo jak Spice i profil działania może zadawać sie lekko podobny jednak jest inny

A-836,339 - 15 min czasu działania co to ma być przy 6 godzinnym Spice

A-796,260 -jak wyżej

JWH-370- inny profil działania

AM-2233-przy Spice przy przedawkowaniu były chalucynacje słuchowe ale nie taki pisk w uszach reszta rzeczy z profilem i czasem dizałania też nie pasuje

AM-1220- peak który trwa 20 min na pewno to nie to

URB597- za słaby

AM-1221- raczej nie pasuje z profilu dizałania

Starsze kanna

JWH-007 raczej za słaby

JWH-015- Za krótko działa 15-30 min to nic przy Spice

AM-694 - Które siedizało w konrecie a Konkret zupełnie nie pasował do Spice

JWH-203 - działanie 1-2h więc za krótkie do Spice

JWH-081 - Za krótko działa nie więcej niż godzina ,40 min

RCS-4 usypiacz który działa 3 h jakas szansa jest ale mała

JWH-210 - Nie ma to tym zmułki albo jest ale nie aż na drugi dzień
  • 182 / 1 / 0
ze spice golda pamietam, ze wchodzilo po okolo 15-20 minutach i trzymalo ladne pare h :) na drugi dzien byl kac i ogolne zamotanie, nic z obecnych kanna nie wywolalo u mnei 'kaca' dizen po
  • 5792 / 1188 / 43
Moją pierwszą maczaną był " Sztywny Misza " , ładnie mnie wtedy klepło ;d Co w nim było ?

Wspominam tez Greenway Speedway na MDPV - ale to było jaranie. Pseudo crack.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2013 przez london5, łącznie zmieniany 1 raz.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.