Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1743 / 25 / 0
Wiesz Belial ja wolałbym 2-3 tabsy tetraratio niż 2-3 tabsy Cloranxenu, kwestia gustu, te informacje tutaj i tak jak w nich zawarte przeliczniki są osobnicze i zawsze będzie, że każdego co innego zrobi, jeden padnie po tabletce relanium, drugi po kilku klonach będzie wojażował po mieście ;-)
Każde informacje o benzo są przedstawiane od strony bardziej biochemicznej niż subiektywnej, bo może jest gdzieś artykuł, że na 100 osób połowa dostała alprazolam, druga połowa placebo i kto był spokojniejszy... Wiesz ocb...
ta strona benzo.uk to nie jest skarbnica wiedzy ponad wszystko są nowe badania, dział do tego służy rzucajcie nowe strony z opracowaniami w sprawach działania i kierunku działania BDZ, tak na dobra sprawę działanie tych leków do dziś nie jest w pełni naukowo udokumentowane ;-)
Non omnis moriar.
  • 761 / 11 / 0
Miałem na myśli stosunek dawka-moc. Cloranxen jest w dawkach 5 i 10mg, natomiast tetraratio 50mg. Zaznaczyłem, że to przykład, jeśli wziąć pod uwagę dawkę leczniczą, natomiast odczuwana moc jest kwestią osobniczą, w odniesieniu do tego, że napisałeś, iż klorazepat jest najsłabszą benzodiazepiną...
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 39 / 1 / 0
Czy benzo są wykrywalne w badaniach moczu,krwi itp.? Jak długo? Jak temu zapobiec?
  • 1743 / 25 / 0
Są wykrywalne w testach, które np. sprawdzaja mocz pod kątem BDZ.
Ty masz bodaj problem z bromazepamem, ma on czas półtrwania koło 20h, więc po dniu od zażycia połowa leku jest już usunięta z osocza, nie umiem dokładnie odpowiedzieć ile trzeba poczekać, bo zależy to od rodzaju testu i czułości, do tygodnia nie powinny być wykrywalne.
Non omnis moriar.
  • 39 / 1 / 0
Dziękuje serdecznie jednak po ptokach... pozytywny wyszedł
  • 1743 / 25 / 0
Taki link ważny dla ludzi, co nie rozumieją słowa depresanty, żeby nie mylili z tym co "tworzy depresję" mały wykresik i niech każdy lekoman i politokstykoman wie, gdzie są jego obszary :

[ external image ]

Pozdrawiam.
Non omnis moriar.
  • 606 / 8 / 0
[quote="Belial"]

Co np. bardzo istotne to fakt, że w innych źródłach wyróżnia się działanie uspokajające benzodiazepin jako oddzielny profil działania, a często pomija działanie amnezyjne/premedykacyjne jako tożsame z działaniem nasennym.
Moc benzodiazepin też jest różnie przedstawiana. Tutaj mamy porównanie do 10mg diazepamu, ale często, nawet na forum powtarzają się opinie, iż przełożenie mocy na benzo.org.uk jest nietrafne.

Od siebie dodam, że wg tej tabeli lorazepam/klonazepam/alprazolam są równie mocne. Tymczasem najmocniejszy jest alprazolam a klon/lor mają połowę mocy, dlatego są sprzedawane w tak dużych dawkach. Na rynku przyjęły się te odpowiedniki

Na chłopski rozum: czy waszym zdaniem 4mg klona jest równoznaczne z 4mg alpry?
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 170 / 1 / 0
Philipos pisze:
Od siebie dodam, że wg tej tabeli lorazepam/klonazepam/alprazolam są równie mocne. Tymczasem najmocniejszy jest alprazolam a klon/lor mają połowę mocy, dlatego są sprzedawane w tak dużych dawkach. Na rynku przyjęły się te odpowiedniki

Na chłopski rozum: czy waszym zdaniem 4mg klona jest równoznaczne z 4mg alpry?
Ta tabelka jest tylko umowna... Nie ma co brać informacji w niej zawartych jako dokładny przelicznik. Jest to kwestia osobnicza: jednego upierdoli bardziej 1mg alpry, innego 1mg klona, a inny powie, że czuł się bardziej upierdolony po 10 mg relanium. Działanie wymienionych przez Ciebie substancji znacznie się od siebie różnią, mimo że oba są anksjolitykami.
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1358 / 23 / 0
Przeważnie mocniej uderza klon w relacji 1:1 w porównaniu do alpry w moim przypadku, większy luz i nie trzyma się tak języka za zębami, mniej zwraca się uwagi na konwenanse społeczne i trzeba się hamować, żeby nie wyszło z tego coś niezbyt ciekawego ;) Z alprą akurat tak nie miałem, ale wiele zależy od kwestii osobniczej, bardzo indywidualne działanie mają te leki i takie ogólne sądy, co jest mocniejsze nie mogą być w pełni rozstrzygnięte.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 140 / 2 / 0
"Teoretycznie" klon i alpra w stosunku 1:1 powinny działać z bardzo podobną mocą, jak napisał Everett - kwestia osobnicza, indywidulna.

Faktycznie po klonazepamie puszczają wszelakie hamulce, po prostu działa dla mnie mocniej i tyle. alprazolam to inna bajka, też mocne działanie, ale jednak nieco inne.

Dla mnie jednak klon to klon, przyzwyczaiłem się do niego i dla mnie nr 1 wśród benzodiazepin.

PZDR.
RESEARCH CHEMICALS

KANNABINOIDY
Zablokowany
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.