Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 745 / 37 / 0
Jest mi ktos w stanie po tylu latach wytlumaczyc dlaczego tworza sie piski w uszach? Pojawily sie pare lat temu i nabieraja na sile. Czy da sie to zatrzymac?
janblotnik@tutanota.com
  • 308 / 157 / 0
Szumi ale nie w uszach, tylko kilka cm głębiej czyli w głowie/mózgu.

Szumi i piszczy pół na pół jednocześnie
Nie jakoś głośno ale jednak zakłóca ciszę
#BLACKLIVESMATTERS #CZARNA SIŁA #CZARNA DUMA #LGBT
  • 20 / / 0
Ja też mam takie szumy.
Po ataku paniki sprzed 3 lat. Pojawiło się to po tym i trwa do tej pory.
Zna ktoś mechanizm tych szumów ?
  • 174 / 17 / 0
Jak dla mnie to jeden z objawów zbyt wysokiego ciśnienia.
Zwłaszcza jak się pojawiło po ataku paniki.
Znam to z własnych przygód.
Jak z dużym domyślnym ciśnieniem testowałem sobie stimy, to miałem i paniki i efekty specjalne w uszach.
Rzuciłem stimy w cholerę, jadę na eufo i sajko.
Ceterum censeo Roseum delendam esse
  • 20 / / 0
Ciśnienie mam wzorowe, 115/65
  • 174 / 11 / 0
Takie coś jest spowodowane właśnie skokami ciśnienia (z reguły), no i mogą towarzyszyć chorobom serca, układu krwionośnego no różnym dziwnym rzeczom, samo w sobie nic szkodliwego dopóki nie rozsadza ci głowy, wtedy to zapewne wylew.
Btw, palisz papierosy?
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 34 / 7 / 0
Piszczenie w uszach też jest częstym powikłaniem po chemioterapii, więc przyczyn jest mnóstwo. Żeby się pozbyć tego cholerstwa, trzeba zbadać się.ma wszystko, a i to niekoniecznie pomoże
Bo skąd po chemioterapii piski? Coś z neuroprzekaźnikami? Samym mózgiem?
  • 3 / 1 / 0
Siemka nie wiem czy to szum ale mam po dragach z tyl glowy w potylicy takie 2 sekundowe wyladowanie jakby nerw jakis brzmi to podobnie to sieci elektrycznej ma ktos podobnie?
  • 276 / 41 / 0
[mention]Fabian87[/mention] To co opisujesz to raczej brain zaps. Szumy uszne to tylko wrażenie akustyczne bez dodatkowych efektów.

Wracając do tematu - mam szumy uszne odkąd pamiętam i raczej nic nie wskazuje aby kiedykolwiek przeszły. Ponoć zdrowi ludzie (znaczy bezszumni %-D )zamknięci w komorze tłumiącej dźwięki też zaczynają je słyszeć.
Czasami zaczyna mi bardzo głośno piszczeć w jednym uchu + nic prawie nim nie słyszę ale to coś po paru chwilach przechodzi. Tak też mi się dzieje odkąd pamiętam.

Z tego co wiem szumy jeśli nie są spowodowane ciśnieniem czy uszkodzeniem nerwów są błędem mózgu polegającym na wysyłaniu sobie impulsu słuchowego gdy nie ma bodźca. Znaczy komórki nerwowe w mózgu odpowiadające za odbieranie dźwięków z nerwu słuchowego są cały czas aktywne i bez bodźca (dźwięku) dalej pracują wytwarzając w świadomości nieistniejący dźwięk.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 2193 / 363 / 0
raz na odstawce benzo tak mi zatrzeszczało w uszach.. w całej głowie,
jakby ktoś mi w głowie trzasnął z całej pizdy drzwiami

a już powoli usypiałem.. :wall:

aż się wzdrygnąłem
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".