Szumi i piszczy pół na pół jednocześnie
Nie jakoś głośno ale jednak zakłóca ciszę
Po ataku paniki sprzed 3 lat. Pojawiło się to po tym i trwa do tej pory.
Zna ktoś mechanizm tych szumów ?
Zwłaszcza jak się pojawiło po ataku paniki.
Znam to z własnych przygód.
Jak z dużym domyślnym ciśnieniem testowałem sobie stimy, to miałem i paniki i efekty specjalne w uszach.
Rzuciłem stimy w cholerę, jadę na eufo i sajko.
Btw, palisz papierosy?
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
Bo skąd po chemioterapii piski? Coś z neuroprzekaźnikami? Samym mózgiem?
Wracając do tematu - mam szumy uszne odkąd pamiętam i raczej nic nie wskazuje aby kiedykolwiek przeszły. Ponoć zdrowi ludzie (znaczy bezszumni
Czasami zaczyna mi bardzo głośno piszczeć w jednym uchu + nic prawie nim nie słyszę ale to coś po paru chwilach przechodzi. Tak też mi się dzieje odkąd pamiętam.
Z tego co wiem szumy jeśli nie są spowodowane ciśnieniem czy uszkodzeniem nerwów są błędem mózgu polegającym na wysyłaniu sobie impulsu słuchowego gdy nie ma bodźca. Znaczy komórki nerwowe w mózgu odpowiadające za odbieranie dźwięków z nerwu słuchowego są cały czas aktywne i bez bodźca (dźwięku) dalej pracują wytwarzając w świadomości nieistniejący dźwięk.
jakby ktoś mi w głowie trzasnął z całej pizdy drzwiami
a już powoli usypiałem.. :wall:
aż się wzdrygnąłem
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.