Szumi i piszczy pół na pół jednocześnie
Nie jakoś głośno ale jednak zakłóca ciszę
Po ataku paniki sprzed 3 lat. Pojawiło się to po tym i trwa do tej pory.
Zna ktoś mechanizm tych szumów ?
Zwłaszcza jak się pojawiło po ataku paniki.
Znam to z własnych przygód.
Jak z dużym domyślnym ciśnieniem testowałem sobie stimy, to miałem i paniki i efekty specjalne w uszach.
Rzuciłem stimy w cholerę, jadę na eufo i sajko.
Btw, palisz papierosy?
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
Bo skąd po chemioterapii piski? Coś z neuroprzekaźnikami? Samym mózgiem?
Wracając do tematu - mam szumy uszne odkąd pamiętam i raczej nic nie wskazuje aby kiedykolwiek przeszły. Ponoć zdrowi ludzie (znaczy bezszumni
Czasami zaczyna mi bardzo głośno piszczeć w jednym uchu + nic prawie nim nie słyszę ale to coś po paru chwilach przechodzi. Tak też mi się dzieje odkąd pamiętam.
Z tego co wiem szumy jeśli nie są spowodowane ciśnieniem czy uszkodzeniem nerwów są błędem mózgu polegającym na wysyłaniu sobie impulsu słuchowego gdy nie ma bodźca. Znaczy komórki nerwowe w mózgu odpowiadające za odbieranie dźwięków z nerwu słuchowego są cały czas aktywne i bez bodźca (dźwięku) dalej pracują wytwarzając w świadomości nieistniejący dźwięk.
jakby ktoś mi w głowie trzasnął z całej pizdy drzwiami
a już powoli usypiałem.. :wall:
aż się wzdrygnąłem
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.