Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
ale nam chodzi o to by się soli pozbyć %-D więc nie gadaj o wysalaniu.
sasasa

taki żarcik chemiczny. starczy przepuścić gazowy HCl przez rozpuszczalnik i wypadnie chlorowodorek benzydaminy.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Może odpowiedź trochę późna, ale mam nadzieję, że się przyda ;-) Ja to widzę tak:
Chaotka pisze:
- Zalewam wodą (25 ml - 1 szklanka)
Otóż droga koleżanko szklanka ma 250ml nie 25 :-p I może w tym tkwi problem. Oczywiście jeżeli mówimy o podobnych szklankach :rolleyes:
Ja też mam pytanie. Z tego co MI(i tylko mi) się wydaje to nie zdupiłem ekstrakcji, jednak mnie nie pokopało :'( Przybliżę warunki, ilość subst., itp.:
Do naczynia węższego niż filiżanka, mniejszego niż szklanka wsypuję zawartość 2 saszetek TR. Do drugiej podobnej "szklaneczki" wlewam 50ml przegotowanej wody i wsadzam na krótki czas do zamrażarki żeby dobrze się ochłodziła, ale nie zamarzła. Potem zalewam proszek i mieszam. Otrzymuję biały płyn z osadem. Prawie natychmiastowo po pomieszaniu filtruję przez chusteczkę. Osad razem z filtrem suszę. Póki jest mokre można nawet rozróżnić sól od benzy :-p Potem do takiej samej, małej szklaneczki wlałem jakieś niecałe 100ml browarka, powoli dosypywałem proszek. Smak całkiem znośny. Ale, kuźwa, żadnych efektów nie odczułem :wall: Byłbym wdzięczny gdyby ktoś w miarę możliwości mi pomógł.
  • 499 / 2 / 0
bo to nie robi sie na "oko" bo to chuja daje 1 saszetka zrobiona w 50ml efekt:50-100mg benzydaminy
czyli nawet jeśli pomylimy sie o 10ml tracimy tego sporo
  • 1290 / 7 / 0
Dlatego gdy ja robiłem ekstrakcje zawsze wodę nabierałem strzykawką na jak pamiętam 12 ml. :P
Tak krok po kroku. :)
  • 11 / / 0
Tylko nie wiem gdzie napisałem, że 50ml na 1 saszetkę '-.- O ile Wasze komentarze tyczą się mojej wypowiedzi. Więc albo ja chaotycznie się wypowiadam, że aż nie można mnie zrozumieć, albo koledzy nie czytają ze zrozumieniem '-.- 50ml wody poszło na 2 SASZETKI. Odmierzałem dokładnie. Taka fleja ze mnie nie jest :-p
  • 2428 / 90 / 0
Po co na oko ludzie nie macie kieliszków do wódki w domu ? :huh:
Tak jest najłatwiej a po co wode do zamrażalki ? :huh: zalej normalną wodą ani ciepłą ani zimną tylko normalną wymieszaj to troche i odstaw na kilka min potem przesącz przez chusteczek i na koniec zostaw żeby troche przeschnęło chyba że dasz rade czekać do końca aż wyschnie :-D
Ja tak robiłem wiele razy i za każdym razem pokopało :-p
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5801 / 1192 / 43
Czy dobry do ekstrakcji będzie wacik kosmetyczny ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2428 / 90 / 0
Nie wiem czy mówisz o tym co ja myślę ale jesli tak , to ujdzie tylko że te waciki są strasznie małe i kilku będziesz ich potrzebował
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
Dobra jaki filtr będzie lepszy - przycięty odpowiedni filtr do kawy o kolorze ciemnym ( pisze kolor bo na białym filtrze gorzej widać substancję ) - czy torebka od cherbaty nałożona na lejek ?
  • 182 / / 0
Herbaty, to 1. 2 - mysle ze i jedno i drugie bedzie spelnialo swoja funkcje, chociaz moim zdaniem latwiej bedzie pozniej wyplukac torebke po herbacie. Z drugiej strony troche wiecej z tym zabawy, bo i trzeba torebke dobra (lipton najlepszy) i trzeba uwazac zeby sie z lejka nie zsunelo... Twoja decyzja, raczej nie bedzie roznicy w jakosci filtracji, co najwyzej latwiej bedzie ci wyplukac dokladnie produkt.
Byleby znów baka była jak dawniej, i byle apteka otwarta do pólnocy najmarniej
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.