Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
sasasa
taki żarcik chemiczny. starczy przepuścić gazowy HCl przez rozpuszczalnik i wypadnie chlorowodorek benzydaminy.
Chaotka pisze: - Zalewam wodą (25 ml - 1 szklanka)
Ja też mam pytanie. Z tego co MI(i tylko mi) się wydaje to nie zdupiłem ekstrakcji, jednak mnie nie pokopało :'( Przybliżę warunki, ilość subst., itp.:
Do naczynia węższego niż filiżanka, mniejszego niż szklanka wsypuję zawartość 2 saszetek TR. Do drugiej podobnej "szklaneczki" wlewam 50ml przegotowanej wody i wsadzam na krótki czas do zamrażarki żeby dobrze się ochłodziła, ale nie zamarzła. Potem zalewam proszek i mieszam. Otrzymuję biały płyn z osadem. Prawie natychmiastowo po pomieszaniu filtruję przez chusteczkę. Osad razem z filtrem suszę. Póki jest mokre można nawet rozróżnić sól od benzy :-p Potem do takiej samej, małej szklaneczki wlałem jakieś niecałe 100ml browarka, powoli dosypywałem proszek. Smak całkiem znośny. Ale, kuźwa, żadnych efektów nie odczułem :wall: Byłbym wdzięczny gdyby ktoś w miarę możliwości mi pomógł.
czyli nawet jeśli pomylimy sie o 10ml tracimy tego sporo
Tak krok po kroku. :)
Tak jest najłatwiej a po co wode do zamrażalki ? :huh: zalej normalną wodą ani ciepłą ani zimną tylko normalną wymieszaj to troche i odstaw na kilka min potem przesącz przez chusteczek i na koniec zostaw żeby troche przeschnęło chyba że dasz rade czekać do końca aż wyschnie :-D
Ja tak robiłem wiele razy i za każdym razem pokopało :-p
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.