Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
sasasa
taki żarcik chemiczny. starczy przepuścić gazowy HCl przez rozpuszczalnik i wypadnie chlorowodorek benzydaminy.
Chaotka pisze: - Zalewam wodą (25 ml - 1 szklanka)
Ja też mam pytanie. Z tego co MI(i tylko mi) się wydaje to nie zdupiłem ekstrakcji, jednak mnie nie pokopało :'( Przybliżę warunki, ilość subst., itp.:
Do naczynia węższego niż filiżanka, mniejszego niż szklanka wsypuję zawartość 2 saszetek TR. Do drugiej podobnej "szklaneczki" wlewam 50ml przegotowanej wody i wsadzam na krótki czas do zamrażarki żeby dobrze się ochłodziła, ale nie zamarzła. Potem zalewam proszek i mieszam. Otrzymuję biały płyn z osadem. Prawie natychmiastowo po pomieszaniu filtruję przez chusteczkę. Osad razem z filtrem suszę. Póki jest mokre można nawet rozróżnić sól od benzy :-p Potem do takiej samej, małej szklaneczki wlałem jakieś niecałe 100ml browarka, powoli dosypywałem proszek. Smak całkiem znośny. Ale, kuźwa, żadnych efektów nie odczułem :wall: Byłbym wdzięczny gdyby ktoś w miarę możliwości mi pomógł.
czyli nawet jeśli pomylimy sie o 10ml tracimy tego sporo
Tak krok po kroku. :)
Tak jest najłatwiej a po co wode do zamrażalki ? :huh: zalej normalną wodą ani ciepłą ani zimną tylko normalną wymieszaj to troche i odstaw na kilka min potem przesącz przez chusteczek i na koniec zostaw żeby troche przeschnęło chyba że dasz rade czekać do końca aż wyschnie :-D
Ja tak robiłem wiele razy i za każdym razem pokopało :-p
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.