--------------------------
No i wyszło mi ok 30 butelek piwka na początku nietypowy posmak ale potem okazało się że dość podobny piw niepasteryzowanych.
Woltaż słabszy niż u zwykłych piw ale jestem zadowolony że się nie zjebało.
Scalono. taurinnn
Jaki posmak mają piwa niepasteryzowane? (serio nie wiem :)) Może miałeś na myśli niefiltrowane? Wtedy osad drożdżowy faktycznie wnosi różne smaki.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Piłem raz dobrego czerwonego, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, co to było. Na pewno nie Odsiecz Wiedeńska z Pinty, ani tym bardziej Książęce.
Pamiętacie może Ciechana Grand Prix (AIPA) na podstawie receptury jednego grand championa z 8 lat wstecz? Od tamtej pory nie piłem lepszego piwa w tym stylu (klasyczna AIPA). Ciechan sam sobie strzelił w kolano przemianowując to piwo na APIA i zmieniając recepturę. Mieli sztosa, a zrobili gówno. Nie pamiętam już, o co się rozeszło (pewnie o kasę i nazwisko piwowara na etykiecie).
Aktualnie tylko ich Porter jest wart uwagi, a kiedyś właściwie każde piwo było ekstra.
Kurde, aż mi wróciła ochota kupić sobie w piwnym sklepie jakiegoś de Molena za 40zł :D. Mój ulubiony browar, w dodatku z pięknymi etykietami. No ale nie o tym jest ten temat.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.