--------------------------
No i wyszło mi ok 30 butelek piwka na początku nietypowy posmak ale potem okazało się że dość podobny piw niepasteryzowanych.
Woltaż słabszy niż u zwykłych piw ale jestem zadowolony że się nie zjebało.
Scalono. taurinnn
Jaki posmak mają piwa niepasteryzowane? (serio nie wiem :)) Może miałeś na myśli niefiltrowane? Wtedy osad drożdżowy faktycznie wnosi różne smaki.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Piłem raz dobrego czerwonego, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, co to było. Na pewno nie Odsiecz Wiedeńska z Pinty, ani tym bardziej Książęce.
Pamiętacie może Ciechana Grand Prix (AIPA) na podstawie receptury jednego grand championa z 8 lat wstecz? Od tamtej pory nie piłem lepszego piwa w tym stylu (klasyczna AIPA). Ciechan sam sobie strzelił w kolano przemianowując to piwo na APIA i zmieniając recepturę. Mieli sztosa, a zrobili gówno. Nie pamiętam już, o co się rozeszło (pewnie o kasę i nazwisko piwowara na etykiecie).
Aktualnie tylko ich Porter jest wart uwagi, a kiedyś właściwie każde piwo było ekstra.
Kurde, aż mi wróciła ochota kupić sobie w piwnym sklepie jakiegoś de Molena za 40zł :D. Mój ulubiony browar, w dodatku z pięknymi etykietami. No ale nie o tym jest ten temat.
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.