Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2775 / 39 / 0
PcP: w życiu codziennym także do każdej wypowiedzi dołącząsz przypisy? ;) to, że przeklinasz to bardzo rzadkie u /ciach/, prawda? %-D

Takie komentarze zachowaj dla siebie. -@Msk
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 908 / 9 / 0
Ja mam pomysł niech każdy kto zna jakieś języki obce piszę w nim swoje wulgaryzmy.
Zacznę ja

cesky:
šukat=pieprzyć
mrdat=pierdolić
pica=cipa
pizda=pizda
jdi se mrdat =pierdol się
jidi se šukat=pieprz się
kurva=kurwa
chuj=huj
ty krávo- ty krowo
jdi do pice, jdi v prdel, vulaj se-spierdalaj
kurva fix-kurwa mać
do kurvej syna-do skurwysyna
prdel=dupa
curak=huj czytaj czurak
kokot=kutas
kunda=pizda
jebal te chory pes-jebał cię chory pies, no jebał cię pies

A teraz proszę o pokutę i rozgrzeszenie arcybiskupa Jarosława Kaczyńskiego :-D
  • 2814 / 14 / 0
koala pisze:
razem.
Hehe Fajnie, że ktoś mi zwraca uwagi na błędy :) Będę wiedzieć na przyszłość na co uważać.
koala pisze:
To z pewnością większe wykroczenie niż poprawnie zapisane i trafnie użyte przekleństwo.
Trafnie aż tak mi nie przeszkadza.
koala pisze:
przecież stąd się bierze bogactwo języka, a słowotwórstwo okołonarkotyczne jest szczególnie urokliwe.
Ale patrząc na np. http://talk.hyperreal.info/daleka-droga ... ml#p700598 trudno domyślić się o co chodzi. Tutaj aż tak bardzo tego nie widać, bo można uznać, że chodzi o dawkę, ale zwyczajowe określenia na amfetaminę i mefedron często przed delegalizacją zbiegały się do tych samych określeń. Zadając pytanie i oczekując odpowiedzi chyba jednak warto zadbać o to, aby post był precyzyjny i zrozumiały dla każdego? Nie każdemu się chce dopytywać o szczegóły.
BrightestStar pisze:
PcP: w życiu codziennym także do każdej wypowiedzi dołącząsz przypisy? ;)
W razie potrzeby mówię gdzie o czymś czytałem.Używam zwrotów "xx uważa pisząc w xx,że" itp.Raczej nie ograniczam się do zwrotów w sieci, chyba że celowo chcę zataić konkretne źródło np.HR dla osoby, której wiedza tu obecna może wyrządzić jej krzywdę, bo jest gotowa w sposób wysoce nieodpowiedzialny badać
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.