Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Jak znajdę więcej czasu i przypomnę sobie wszystko to opisze procedurę...
@Marchewa, jak możesz to opisz co i jak robiłeś.
Na 1ml płynu wsypałem na oko 10-15mg AM 2201 w proszku. Były trudności z rozpuszczeniem nawet po podgrzaniu olejku, substancja nie rozpuściła się do końca. Mimo wszystko działała. Aby odczuć działanie kana trzeba było palić nieprzerwanie przez około minutę dwie lecz 100% nie był to efekt placebo. Brak jakiegokolwiek wejścia, bardzo przyjemne bo skutecznie poprawiało humor.
Nie mam spirytusu w domu ale jutro planuję zrobić nowy olejek w oparciu o doświadczenie:
Rozpuścić najpierw sporą ilość AM'a (mam około 50mg i tyle chcę użyć) w jak najmniejszej ilości spirytusu. Mam nadzieję, że uda mi się to zrobić w ilości mniejszej niż 0,5ml. Tak przygotowany roztwór wymieszam z wcześniej odlanym liquidem w ilości nie większej jak 2ml. Po wymieszaniu podgrzeję delikatnie aby odparować spirytus. Liczę, że uniknę w te sposób problemów z bezpośrednim rozpuszczeniem kana w liquidzie. Chciałbym uzyskać stężenie w granicy 30mg/ml liquidu. Myślę, że taka dawka zapewni możliwość bardzo subtelnego upalenia się za pomocą około 5ciu buchów z e-papierosa. Pozwoli to na utrzymywanie swojego stanu na równomiernym delikatnym high'u. Będzie trudno "przedobrzyć" a łatwo uzyskać poprawę humoru. Taki liquid nada się do użytku "codziennego".
Pełen legal, nikt nawet nie pomyśli, że właśnie "łapiemy bucha"
Duże znaczenie ma pewnie napięcie baterii (które w niektórych modelach da się zmieniać) oraz rodzaj używanej grzałki (moja ma opór 2,4 Oma)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.