Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Jak znajdę więcej czasu i przypomnę sobie wszystko to opisze procedurę...
@Marchewa, jak możesz to opisz co i jak robiłeś.
Na 1ml płynu wsypałem na oko 10-15mg AM 2201 w proszku. Były trudności z rozpuszczeniem nawet po podgrzaniu olejku, substancja nie rozpuściła się do końca. Mimo wszystko działała. Aby odczuć działanie kana trzeba było palić nieprzerwanie przez około minutę dwie lecz 100% nie był to efekt placebo. Brak jakiegokolwiek wejścia, bardzo przyjemne bo skutecznie poprawiało humor.
Nie mam spirytusu w domu ale jutro planuję zrobić nowy olejek w oparciu o doświadczenie:
Rozpuścić najpierw sporą ilość AM'a (mam około 50mg i tyle chcę użyć) w jak najmniejszej ilości spirytusu. Mam nadzieję, że uda mi się to zrobić w ilości mniejszej niż 0,5ml. Tak przygotowany roztwór wymieszam z wcześniej odlanym liquidem w ilości nie większej jak 2ml. Po wymieszaniu podgrzeję delikatnie aby odparować spirytus. Liczę, że uniknę w te sposób problemów z bezpośrednim rozpuszczeniem kana w liquidzie. Chciałbym uzyskać stężenie w granicy 30mg/ml liquidu. Myślę, że taka dawka zapewni możliwość bardzo subtelnego upalenia się za pomocą około 5ciu buchów z e-papierosa. Pozwoli to na utrzymywanie swojego stanu na równomiernym delikatnym high'u. Będzie trudno "przedobrzyć" a łatwo uzyskać poprawę humoru. Taki liquid nada się do użytku "codziennego".
Pełen legal, nikt nawet nie pomyśli, że właśnie "łapiemy bucha"
Duże znaczenie ma pewnie napięcie baterii (które w niektórych modelach da się zmieniać) oraz rodzaj używanej grzałki (moja ma opór 2,4 Oma)
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.