Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Aha khatynon jest w wykazie środkow P-| więc wątpie czy jest legalny :/ ale przecież nie jest tak popularny jak maryhuana wiec myśle że można sadzić śmiało w końcu kto sie polapie że to jakiś narkotyk ;)
khatu niema w spisie roslin zakazanych z tego co mi wiadomo.
Wiec nikt was raczej za to nie wsadzi.
To nie zmienia faktu ze jak ktos chce up[raiwac i liczy na jego wlasciwosci to sie zawiedzie bo rosnie badzo powoli i jest trudny w uprawie.
Ja swojego trzymalem na dworze ostatnio byly non stop deszcze stal ez 7 dni w takiej pogodzie i liscie mu brazowieja bo ma za mokro :]
wiec trzeba o niego dbac przenosic itd... a jak jest przesuszony to prawie w ogole nie rosnie.
Ogolnie to jak sie go podlewa to rosnie zajebiscie szybko (jak na niego ;) w sloncu ale jak mu sie niespodoba podlewanie (a czesto mu sie to niepodoba) to brazowieje od dolu i jest hujnia...
R.I.P.
podaje link do tego art.
http://www.cos.sg.gov.pl/downloads/plik ... /img/9.pdf
globalnie milo sie jechalo i czestowal szerokim gestem, szkoda ze nie orietowalem sie w tamtych czasach jak deficytowym czato jest towarem, natomiats faktycznie pomoglo w dlugiej i bezsennej podrozy, a i smak nie byl najgorszy i dosc przyjemnie nam sie razem ziele zulo
jesli ktos ma akurat okazje to polecam, natomiast osobiscie nie wydaje mi sie warte zachodu zdobywanie nasion i sama hodowla - juz latwiej chyba zaopatrzyc sie w 'herbale' (dreamshopy w nl i a takze w UK), czy tez guarane
Kilka tygodni temu kupiłem nasiona od tego kolesia:
http://cgi.ebay.de/Catha-edulis-samen-K ... dZViewItem
posadziłem, zobaczymy, co z tego będzie :)
Koleś bardzo w porządku (jak na Niemca
pan wojtas pisze: Na niemieckim i holenderskim ebayu można kupić nasiona (na holenderskim też sadzonki). Z sadzonkami trzeba chyba uważać, bo nie wiem, czy w Polsce można to hodować - w Niemczech chyba nie.
Kilka tygodni temu kupiłem nasiona od tego kolesia:
http://cgi.ebay.de/Catha-edulis-samen-K ... dZViewItem
posadziłem, zobaczymy, co z tego będzie :)
Koleś bardzo w porządku (jak na Niemca). Wysłałem mu kasę w kopercie pocztą.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.