Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
A dziwne. Parę razy kupowałem od niego i jakoś żadnego listu nie dostałem. Może to plotki?
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
najwidoczniej odzyskali mu z dysku lub maila adresy do wysyłek i numery kont.
wymierne konsekwencja imo wam nie grożą, natomiast nie wiem, czy wasze dane nie będą figurowały w odpowiedniej teczce, na odpowiedni temat. Chuj wie, do czego tak na prawdę ma dostęp policja, oficjalnie, czy nie. Nie ma pewności, że nie zaczną monitorować transakcji płatniczych osoby, która robiła u S. jakieś duże zamówienia, w celu namierzenia jakiegoś innego Pana. Ja bym ze swojej strony postarał się pozacierać pliki na dysku, które mogą zawierać jakiekolwiek info łączące ze sprawą.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pink Floyd »
Gecko pisze:
A dziwne. Parę razy kupowałem od niego i jakoś żadnego listu nie dostałem. Może to plotki?
To pewnie jeszcze dostaniesz, mnie wczoraj wezwali w tej sprawie
Uwaga! Użytkownik Pink Floyd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
To by było trochę dziwne. Sam namawiał wszystkich do korzystania z PGP, więc na 100% miał jakiegoś truecrypta na kompie. Chyba że dostali się do kont, na które wpływała kasa.

A z ciekawości spytam. Wiadomo jakie zarzuty mu postawili i ile za to grozi?
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
tehacek pisze:
Ja bym ze swojej strony postarał się pozacierać pliki na dysku, które mogą zawierać jakiekolwiek info łączące ze sprawą.
http://www.truecrypt.org/
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pink Floyd »
Wydaje mi sie ze na tyle dobrze sie zabezpieczal ze jeszcze go nie zawineli byc moze nie wiedza kim on jest a jedynie siedli na jego konto
Uwaga! Użytkownik Pink Floyd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zarzut już jest. Ja mam na wezwaniu, że w charakterze świadka i tyczy się to przestępstwa z art. 59.1
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buuum »
Brawa dla tego pana z internetu! :wall: ^_^
pilleater pisze:
Najlepsze są najprostsze wkręty. Zresztą przecież można na psiarni powiedzieć, że się mu charytatywnie wpłaciło. No kurwa co, nie wolno?
Nie wolno, bo trzeba odprowadzić podatek od darowizny. :D
Uwaga! Użytkownik Buuum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
No to został zapłacony na poczcie: 2,50.

Truecrypt jest zajebisty ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
pilleater pisze:
No to został zapłacony na poczcie]
truecrypt jest zajebisty szczególnie z 26 znakowym hasłem :-) Do tego należy wyłączyć plik stronicowania, oraz wyłączyć zapisywanie na dysku szyfrowanych stron.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.