...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 729 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Czilluj, gofel, dziś nie jadłem kofy i jest dobrze. Tylko muszę rozkminić te ćwiczenia i będzie w porządku.
Te suplementy to już właściwie do innego tematu się powinny nadawać. ;) Prosiłbym o przeniesienie, jeśli można. Jeśli ma to być tu, to niech będzie. ;)

...Poszło do Apteka->Antydepresanty->Antydepresja OTC. Wróćmy więc do samego odstawiania kofeiny.

Ćwiczenia napewno pomogą pozbyć się całego syfu. Trzeba też pamiętać o częstym piciu wody, żeby wypłukać to wszystko oraz odpowiednim odżywianiu, bo bez tego nawet garście suplementów niewiele dadzą.
Ale jak sobie poradzić z ciulową motywacją?
Ostatnio zmieniony 12 marca 2009 przez Toker, łącznie zmieniany 2 razy.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
Toker pisze:

Ale jak sobie poradzić z ciulową motywacją?
jak mowilam przyjdzie z czasem.zacznij od malych krokow-porob cos co sprawialo ci radosc.na poczatku nieco na sile ,po jakims czasei wroci chec.
moze sprobuj czegos nowego w sensie hobby itp.spotkania ze znajomymi takze poprawiaja nastroj.nie siedzna dupie i nie mysl.sport,zajawki,ludzie...
bedzie lepiej
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 179 / 1 / 0
szczerze mówiąc nie słyszałem żeby można tak bardzo sie uzaleznic od kofeiny
to nawet fajki jest zajebiscie łatwiej odstawić niż tokerowi kofeiny...
przeciez to problemu nie ma tylko sie go w głowie imaginuje...

delirka ci przeciez nie grozi?
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 7 / 0
Człowieku, czytaj uważnie. kofeinę już odstawiłem, tylko nic mi się nie chce i tyle. Suple są w ogóle innym tematem, mam zamiar zacząć je dopiero w następnym tygodniu tak czy siak i w ogóle odrębnym celu niż odstawienie kofeiny. Z którą już sobie poradziłem, teraz muszę się wyspać i najeść i będę zdrowy.
Nie wiem, tylko dlatego, że zrobiłem listę supli nagle wymyślacie, że sobie wkręciłem jakieś mega uzaleznienie. Dlaczego?
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!

~ Lilia1

• 179 / 1 / 0
tak odczułem twoje słowa
mogę się mylić
w końcu
ale nie mówie ze jest pełen luz
całkiem ostawic kawe to tez nie jest tak lekko jak sie nie chce...
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 10 / 0
nie no kurwa podziwiam was, za sam fakt podjęcia walki z tym okropnym nałogiem
jak wy możecie w ogóle przetrwać dobę??? kozaki, kozaki, może rozpiszcie detox metodą redukcji dawek czy cuś, ratujta się ludzisk@!
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 729 / 7 / 0
Zauważcie proszę, że temat przeszedł na detoksyfikację. Detoks a odstawienie to dwie różne rzeczy.

~ Lilia1

• 179 / 1 / 0
no ja dzis wypiłem kawę i pól tabletki redbula z tabletce - jednak nie udało mi sie ograniczyc do jednej kawy dziennie :)
no ale próbóje dalej
zobacze jak bedzie :)

-- edit:
chyba jednak jak bede bakać to bede pił więcej kawy bo te spajsy to mulą troche na dłuższą metę...
Ostatnio zmieniony 14 marca 2009 przez masterwgnojeniu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1238 / 28 / 0
Komentarz z MO:
jeden duzy lisc + szczypta BAcopa monnieri + 6 skruszonych ziarenek cytrynca chinskiego = rewelacja/przynajmniej dla mnie/ lekkie podbicie
energetyczne z wyraznym efektem uspokojenia - idealne do wytezonej pracy umyslowej w warunkach stresu
Co myślicie o tym miksie? Próbował ktoś? Zaparzyć to normalnie jak zwykłą herbatę czy postępować jak z Mate?
Planuję od dzisiaj nie pić herbaty, kawy i mate, więc szukam czegoś nowego w zamian :-)

I jeszcze tak poza tematem. Interesuje mnie roślinka Pneumus Boldo. Próbowali? ;]
Jest to odpowiednik ostropestu który posiada sylimarol.A indianie pili boldo po
imprezach
bardzo dobre ziolo na watrobe regenerujace wzmacniajace pwszechnie uzywane przez indianskich curanderos
לאכול חומצה!
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
Toker ja za te efekty "nie wiem co ja tu robię, nie chce mi się gadać" itd. winiłbym jaranie a nie kofeinę
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.