twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: longi007 »
>>>
dzieki za rade :-D i tak pewnie zrobie tylko musze najpierw kaske rozkminić :nuts:

>>>
wiem ze mam niski box ale kurde ciężko będzie z nowym wyższym, nie mam z czego zrobić, no i przypał w domu....
myśle ze jak dobrze potrenuje roślinke, założe siatke to powinno coś być z tej mojej uprawy hehe %-D
>>>
jak już założe hpsa to te dwie zarowki energooszczedne co mam to zostawic gdzies po bokach w box-ie czy wywalić??
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Draka »
longi007 pisze:

---tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi 8 klonami o których mówisz

...chodzi o to, że jak już pokażą płeć to wywalasz facetów, a babki kroisz na 8-10 kawałków i masz 8-10 babek, poczytaj o klonowaniu na hypciu

...ta ziemia powinna być dość dobrą bazą do zrobienia podłoża, jak kolega wyżej napisał, poszukaj na forum, jest tego dużo

...hps jest tak wydajny, że możesz sobie wkręcić te świetlówki...tam gdzie masz żarówki :-p
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
tylko pamietaj ze on kupil odmiany z autofloweringiem czyli klonowanie odpada
nie myl mu narazie klonami :P niech zrobi najpierw uprawe od poczatku do konca jak sie zjara wlasnym paleniem to sam o klonach znajdzie i veg rooma zbuduje
  • 37 / / 0
[quote="Darksouled"]
tylko pamietaj ze on kupil odmiany z autofloweringiem czyli klonowanie odpada
nie myl mu narazie klonami ]

napisałem mu co może teoretycznie zrobić jak ma małego boksa, ale fakt z Lowrider'em nie ma sensu się bawić w klonowanie...
  • 37 / / 0
:-D dzieki za rady,
:-) ej panowie rozmawialem z gosciem który sprzedaje lampy hps, tylko że mowiliscie mi zeby nie kupować na allegro bo przewaznie dostaje sie zbita zaroweczke, wiec zapytalem typa ile by chcial za caly komplecik, juz zmontowany do hpsa czyli tam uklad zaplonowy statecznik okablowanie odbłyśnik (nie znam sie za bardzo na tym) no i powiedział mi ze 100 zł z przesyłką, co o tym myslicie opłaca sie?? :nuts: a do tego sam sobie kupie zarowke w sklepie zeby mieć pewnosc...

>>>przesadziłem roślinke jak mi radziliście do wiekszej i nie przezroczystej doniczki, zmienilem ziemie o której mowa wczescniej, minelo pare dni i wydaje mi sie ze chyba to jej pomoglo. zastanawiam sie czy podlewac teraz biohumusem|???
  • 37 / / 0
:-D dzieki za rady,
:-) ej panowie rozmawialem z gosciem który sprzedaje lampy hps, tylko że mowiliscie mi zeby nie kupować na allegro bo przewaznie dostaje sie zbita zaroweczke, wiec zapytalem typa ile by chcial za caly komplecik, juz zmontowany do hpsa czyli tam uklad zaplonowy statecznik okablowanie odbłyśnik (nie znam sie za bardzo na tym) no i powiedział mi ze 100 zł z przesyłką, co o tym myslicie opłaca sie?? :nuts: a do tego sam sobie kupie zarowke w sklepie zeby mieć pewnosc...

>>>przesadziłem roślinke jak mi radziliście do wiekszej i nie przezroczystej doniczki, zmienilem ziemie o której mowa wczescniej, minelo pare dni i wydaje mi sie ze chyba to jej pomoglo. zastanawiam sie czy podlewac teraz biohumusem|???

o to roślinka:

[ external image ]

[ external image ]

pozdro
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Biohumusem krzywdy jej nie zrobisz, to naturalny nawóz, podlewaj śmiało.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Z nawożeniem jeszcze troche poczekaj. Daj jej odsapnąć po przesiadce i obserwuj. Jeśli po ok 5-7 dniach bedzie wszystko ok, możesz spokojnie zacząć dawkować biohumus podczas podlewania
  • 37 / / 0
longi007 pisze:

Podłoże zawiera 3-tygodniową startową dawkę nawożenia, dlatego zaleca się rozpoczęcie nawożenia po upływie 3 tygodni od przesadzenia roślin.''

[ external image ]

sugerujac się ta informacja wychodzi na to zeby narazie nie podlewac roslinki nawozami, mam biohumusa ale nie wiem czy podlewac czy na razie nie jak myslicie??
w instrukcji dali Ci odpowiedź
  • 37 / / 0
spoko dzieki %-D

nie wiem czy dobrze widze ale to chyba koleś:( sprawdzcie daje fotke

[ external image ]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.