Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 321 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: astaroth »
Zgadzam sie z przedmowcą,ale wcale nie trzeba tak dużo czytać nawet. Ja wertowałam kazdy temat od początku do końca w nadziei, że znajdę cos ciekawego, a tu pytania i odpowiedzi powtarzają sie co drugą stronę.. ;]
Meow.
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
nie żadne mity bo 3g to nie 10 (2 paczki antka 15), zatrucie wystepuje przy 10 gramach/dobe
przy dawkach jednorazowych - przy takich również bezpieczna ilość paracetamolu to 4 g (8 tabletek anitdol 15). Przy stosowaniu na dłuższą metę jest chyba 2g ( 4 tabletki) (dane z ulotki dołączanej do antka). Należy wziąć pod uwagę, że piszący prawie na pewno zostawili sobie spory margines błędu (wszak lek jest otc), więc na ma co panikować. Co nie zmienia faktu, że lepiej poświęcić dodatkowe 15 minut i zrobić sobie roztwór, w którym będzie paragówna dwa razy mniej. Mogę tylko zapewnić, że troszczenie sie o własne zdrowie z pewnością nie zaszkodzi :)
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
ekstrakcja trwa 10 minut. Rozkruszasz tabletki w szklance np. trzonkiem tłuczka (20 sek) nalewasz letniej wody z kranu 1/4 szklanki (przy 150mg) bierzesz drugą szklanki i wkladasz do niej lejek, a do lejka 2 mocno zmoczone zimną wodą husteczki higieniczne (polecam te miętowe z carefoura - powaznie, mają najodpowiedniejsza gestość, dla porównania: kiedyś wziałem 2 velvet i roztwor mi w niej stał z dobre 25 minut - bez wyciskania się nie obeszlo, a jedna to za mało) i przelewasz połowę roztworu do lejka. W ciagu 2 minut przelewa się połowa (ta czystsza) potem dolewasz reszte, łącznie z tym mułem i czekasz kolejne 5 minut. Rezultat: ekstrakcja w ciągu do 10 minut, roztwor czysty w 95%, na husteczce zostaje sam wysuszony paracetamol.

Próbowałem wielu metod i ta jest najlepsza, klepie najmocniej i nawet nie zdarzyło mi się po niej zeby wątroba pobolewała, co się zdarzało po innych ekstrakcjach (z np. jednej husteczki)
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Edwardzik »
ArkejD ale rozwijasz chusteczki czy takie jak sa odrazu w paczce wsadzasz?
  • 533 / 13 / 0
rozkladam
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Wczoraj wziąłem 450 mg kodeiny z Antidolu 15, dzisiaj kupiłem z ciekawości 2 opakowania Tchiocodinu (300 mg kody) aby porównać działanie tych dwóch leków.
I poważnie zastanawiam się nad przeprowadzeniem ekstrakcji tego Tchiocodinu. Wiem że zaraz ktoś powie że jestem pojebany, znam temat i wiem że sulfogwajakal jest rozpuszczalny w wodzie. Ale mimo wszystko kodeina jest lepiej rozpuszczalna. Nie jestem do końca pewien ale wydaje mi się i mam taką nadzieje, że kodeina rozpuści się w całości natomiast sulfogwajakal w powiedzmy 50 procentach. To byłoby wg mnie i tak dużo. Bo na pewno całej objętości tabletek nie wypełniają tzw. wypełniacze (skrobia itp.) Gdyby tak było to tabletki były by wielkości tabsów np. lorafenu, które są malutkie. Tak więc to co pozostanie na filtrze to na pewno będzie też sulfogwajakal a nie tylko wypełniacze.

PS: Napiszcie co o tym myślicie, bo jeżeli moje działanie nie miałoby przynieść żadnego efektu to sobie odpuszcze tą ekstrakcję. Wiadomo przy każdej ekstrakcji występują jakieś straty kody...
Nie jestem początkującym użytkowinkiem kodeiny, wiec darujcie sobie głupie komentarze. To jest pewnego rodzaju eksperyment.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
[quote=""userd""]
PS]

Odpuść sobie. Szczerze to nie widzę sensu w ekstrahowaniu Thiocodinu - jest droższy, gorzej smakuje i ekstrakcja mija się z celem. Może i pozbędziesz się jakiejś części sulfogwajakolu, ale przy okazji pewnie stracisz też sporo kodeiny. Sprawa jest dość prosta, jak masz możliwość zrobienia ekstrakcji - siekasz Antidol, jak nie ma takiej opcji - Thiocodin. Rozgniatasz na pył, zalewasz wodą i pijesz - po co robić ekstrakcję?
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 533 / 13 / 0
u mnie thio 5,40 w porownaniu z antkiem - 6,50. Wprawdzie ekstrakcja z thio mija się z celem, to jednak jak się pokruszy tabsy i je rozpusci w wodzie to dobrze przefiltrować to co zostało, zebysmy pili sam roztwór a nie rozmemłali w mordzie nierozpuszczony proszek (ochydztwo ;/ )

Dziś było 150 z thio na mieście łykane w całości bez rozkruszania i chociaz wchodzilo dluzej - ok 40 minut, to bylo bardzo dobrze.
  • 42 / / 0
sposób userd jest bdb. Szybciej sie filtruje i roztwór jest ok. Tylko, że ja wcześniej nie filtruje przez szmate i muszę co chwile zmieniać/płukać watke bo szybko zapycha sie paracetamolem :-/ . Ja zalewam wodą o temp. 40 C i zawsze schładzam roztwór bo mam wrażenie, że nie schłodzony jest słabszy :nuts:.
Tak się ost. zastanawiałem czy jeśli do roztworu po filtracji dolałbym z pół szklanki wody i to wszystko razem wypił to działanie kody znacznie osłabnie? Czy może dolana woda do gotowej kody do wypicia nie wpływa na moc?
W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Substancje_psychoaktywne
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
empatyczny deliriant pisze:
Tak się ost. zastanawiałem czy jeśli do roztworu po filtracji dolałbym z pół szklanki wody i to wszystko razem wypił to działanie kody znacznie osłabnie? Czy może dolana woda do gotowej kody do wypicia nie wpływa na moc?
Nie wpływa IMO.

Chodzi o to, że bardziej stężony roztwór szybciej się załaduje, ale mogą być dolegliwości żołądkowe. Dlatego ja zawsze po wypiciu ekstraktu piję jeszcze około pół litra wody mineralnej aby im zapobiec.

Nie zmniejsza to działania ani nic.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.