Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
silent bob pisze:
Nadal jest przeciwna ćpaniu i narkotykom ale teraz przynajmniej nie da sobie kitów wciskać na jakichś "pseudowykładach" o tym jakie to wszystkie narkotyki są jednakowo szkodliwe.
ta... a na serio ona za Twoimi plecami więcej ćpa od Ciebie %-D :nuts: :o) :heart:
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mentalist_tripcity »
Rozmowy z matką, która nie jest niczego świadoma:
(Matka) Dostałam Tramal od lekarza!
(Ja) O, pokaż.
Patrze - nie retard. oO
(J) Ty wiesz że od tego idzie się poważnie uzależnić?
(M) Wiem! I podobnoż są po tym halucynacje! ^_^
Leżę na glebie i się brecham.
Nastepnie długie tłumaczenie co i jak, że po tym raczej halucynacji nie ma, ale powoduje błogostan i że łatwo się do tego uzależnić.
Na koniec matka:
(M) A skąd ty to wszystko wiesz?
(J) No co, nie można już sobie poczytać?

;)

Nie mam zamiaru jej uświadamiać. Tak samo jak najstarszego brata. No chyba że nagle zachorują na coś na co zioło pomaga. Wtedy wrecz bede nalegał na to by zioło sobie popalali. Nic więcej.
Ostatnio zmieniony 19 października 2007 przez mentalist_tripcity, łącznie zmieniany 1 raz.
odpierdalam kambeka!

ale tak reasumując całą moją wypowiedź: możesz mi possać.
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sundazed »
Moje dotychczasowe, misyjne osiągnięcia to: bracki, starzy i 2 znajome. Brackiego wciągnąłem w ćpanie, gdy był jeszcze w gimnazjum. W przypadku starych nie namawiałem do ćpania - raczej przygotowywałem "przyjazny grunt" dla mojego hobby, edukując i dyskutując ile wlezie. Chociaż z ojcem zdarzyło mi się zakurzyć blanta w Hiszpanii...

Jedną znajomą "rozdziewiczyłem", wprowadzając ją w arkana ziołoznawstwa. Druga - niestety - wjebała się przeze mnie w fukę, czego do dzisiaj nie mogę sobie wybaczyć :-/ Na szczęście, w porę się ogarnęła i obecnie chyba nie ćpa.
Uwaga! Użytkownik Sundazed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 703 / 40 / 0
Nieprzeczytany post autor: sotbs »
@jogurt jak któreś z nawróconych przesadzi z czymś i trafi do szpitala to mu to powiem :-D
hehe też z matką rozmawiałam na temat leków które jej przepisywali, ale się nie dziwiła skąd i po cholerę mi wiedza o tym, było tylko spojrzenie pt 'nawet nie pytam'. a jak jakiś czas temu próbowałam jakoś zacząć nawracanie jej to się broniła przed rozmową na ten temat jakby się bała, że ją przekonam do ćpania i zburzę cały dotychczasowy system wartości.
Uwaga! Użytkownik sotbs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
W sumie jest parę osób, którym "wytłumaczyłem" co to jest ziolo, w tym moim starszym (ojciec do dzissięzażeka, że nic nie palił) %-D Paru znajomym pokazałem co to amfa(czego w jednym przypadku żałujkę, bo koleś sięwjebał) i pixa, no i ostatnio grzyby.
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 3490 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Kilku znajomych zaczęło ze mną jarać, jeden był wcześniej anty wszystko, tylko pił. Teraz oni i jeszcze kilku grzybi ze mną ^^
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Nie mam się czym chwalić bo przeze mnie się wjebało około 10-15 osób. Ostrzegałem ich ale nie wierzyli... :-(
I don't do drugs. I am drugs.
  • 1047 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
ja nikogo nie nawracam, nie gadam z ludzmi o cpaniu, tzn gadam ale z takimi ktorych nie trzeba nawracac itp.
Chyba ze czasami mi ktos dopierdoli betonem jakims
"moja znajoma za mlodu jadla kwasa i pozniej byla w ciazy i jej dziecko zmarlo w brzuchu"
albo
"typiara zacpala koks i miala psychodele jak po kwasie"
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
Kura pisze:
Kazdy z was ma kolegow, przyjaciol, dziewczyny, chlopakow, rodzicow ktorzy maja stereotypowe myslenie nt dragow. Mowie tu o mysleniu takim ze cpun to osoba napierdalajaca hel po kablach i wynoszaca rzeczy z domu, ze mj to to samo co amfetamina itd.
I tu moje pytanie czy 'nawrociliscie' kiedys taka osobe? Nie mowie o sprowadzenie na droge cpania tylko o tym ze dowiedzialy sie dzieki wam jak to jest. Ze dragi sie dziela, ze mozna poprzestac na zarzuceniu xxx od czasu do czasu?
Rozmawiacie wogole z bliskimi na takie tematy? Strasznie mnie to ciekawi...
nie próbuję nikogo nawracać, ogólnie nie myślę za dużo o narkotykach.

Za to nie lubię gdy dla kogoś narkotyki są całym życiem, cały czas mówiłby tylko o nich. To takie pomylenie środka z celem.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Ale:
Fajnie się gada o dragach
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.