Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12464 / 2422 / 0
Dzięki, już się rozeznałem. Chyba zdecyduję się na ten egzemplarz ze zwrotów "klasy A", czyli wg. sklepu nie używany, a jedynie z otwartym opakowaniem. 100 zł taniej więc za to można dokupić jakieś gadżety typu fioletowy ustnik "3D" (kozacko wygląda) i dobry palnik.
Druga opcja to M7 - ma te same możliwości, a jest delikatnie ładniejszy dla oka.
  • 24 / 1 / 0
Przekonaliście mnie do tego DynaVap'a. Będzie na was jak coś :p żebyście mieli świadomość powagi sytuacji

Wziąłem ten nowy 2023M+ cośtam cośtam, + sensowny palnik. zobaczymy

A poważnie to szybkie pytanie, kiedy wiadomo, że w suszu nic już nie ma? Jak dlugo pogrzewacie?

Drugie pytanie. Normalnie palę bongo wieczorem i tyle, idę pograć czy coś obejrzeć. Będę w stanie nabić np. 0,1g i ściągnać to na dwa trzy buchy stosunkowo szybko nie?

Trzecie pytanie bonusowe, nie nagrzewa się to kurestwo w rekach? jak na to patrze to mi sie przypomina jak opalałem metalową fife trzymając ją w kombinerkach żeby nie umrzeć ;p
  • 1905 / 307 / 0
DV to był mój pierwszzy waporyzator. Byłem całkiem zadowolony męczące było tylko to manualne obracanie jednostką. Potem przesiadłem się na PAX który okazał się mega wtopą (komora taka, że musisz min. 0.5 g naładować bo ma być do pełna). Skakanie po modelach zakończyłem na Mighty od tamtego czasu już nic nie zmieniałem :liść: Teraz mam już 3-ciego Mighty (+) i ogólnie nie planuję nic już zmieniać. Przesiadłem się, bo miałem wrażenie że DV zawsze jednak przypala trochę materiał. ABV zostawało praktycznie czarne i wyglądało lekko jak popiół. Jeśli chodzi o zdrowie nie lubię się bawić w półśrodki.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 24 / 1 / 0
Dzięki towarzyszu,

Mighty oglądałem ale jednak 1k+ mnie nie przekonało, już ten DV za damro nie był bo coś pod 400

Zobaczymy jak będzie, mam nadzieje, że będzie to kilkać jak należy i studzić się stosunkowo szybko

Jak macie jakieś uber patenty jak tego DV przygrzać dla największej możliwej chmury to chętnie przyjmę
  • 3234 / 549 / 0
Co myślicie o takim w którym pompuje się balonik a potem wyjmuje z urządzenia i sobie pociąga jak chce
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 12464 / 2422 / 0
Grzej go po tych kropkach na komorze - w ten sposób ściągniesz wszystko na 1 podgrzaniu - przynajmniej tak na recenzjach pokazywali. Polecam palnik z 1 płomieniem.
Podgrzewasz aż do drugiego kliknięcia (lub sekundę później), ściągasz chmury i musisz poczekać na 2 "odkliknięcia", żeby móc grzać ponownie. Polecam magnes - kładziesz na nim, szybko stygnie i się nie przewróci.
Nie nagrzewa się tak, żeby parzył po rękach. Ciepła właściwie w ogóle nie czuć. M plus to podobno bardzo dobry model. Ja mam M2021 i M7, a plus wyszedł pomiędzy nimi.
Na YT masz sporo poradników, jak z niego poprawnie korzystać. Jest to jeden z "szybszych" wapków. Żadnych 10 minutowych sesji, tylko 3 chmury i nara , jeśli odpowiednio nagrzejesz.
  • 548 / 49 / 0
Po 8 latach przygód i kilku kilogramach suszu padł mi PAX 2, miałem gwarancję ale zdążyłem już przy nim grzebać. Na zastępstwo z braku funduszy wybór padł na Starry 4.0, jako tani uniwersalny wapek z dużą komorą i szerokim zakresem temperatur. Tak właściwie nie ma się czym chwalić, ale zaskoczył mnie bardzo skuteczną ekstrakcją. Komora jest jeszcze większa niż w PAXie, mieści 0,5g vs 0,4 mocno ubitego w PAXie, ale dla mnie to zaleta bo można pomniejszyć; położyłem na dno komory wieczko od kapsułki i dwa sitka co zmniejszyło komorę o połowę, plus trzecim sitkiem dogniatam susz od góry żeby nie latał po komorze jak w maszynie losującej lotto i z taką modyfikacją, na 215-220 stopniach jestem w stanie wziąć wszystko na jednego dużego, ciągniętego powoli przez minutę bucha. Drugi buch to jest już popcorn i bezwartościowy niebieski dymek, dlatego cała sesja zawiera się w dwóch minutach. Wspominam o pomniejszaniu komory sitkami bo to znacząco poprawia konwekcję w tym wapku (tak, to hybryda, zaraz po kupnie rozkręciłem go na części i obieg powietrza jest tak zrobiony, że najpierw omiata komorę a dopiero potem wpada na susz). Jakbym nie pomniejszył komory tylko wsypał suszu do połowy i docisnął sitkiem to już takiego efektu nie ma. I tak ten wapek to jest gówno bo grzeje się okropnie, smaku umówmy się nie ma, no ale główne zadanie spełnia bardzo dobrze - no kurwa, jeden duży buch i koniec, 0,2 - 0,3 odparowane, susz cały brązowy. W PAXie takie coś było niemożliwe, ale z drugiej strony pancerność, smak i ogólna wygoda użytkowania były na zupełnie innym poziomie. Jak na urządzenie za dwie stówy (używka, ale widać że użyta tylko kilka razy) jestem bardzo zadowolony. Kiedyś se jeszcze kupię TM2 i vapcapa, są rzeczy ważne i ważniejsze.

Swoją drogą, ile trzymacie bucha w płucach ? Ja wypuszczam dopiero jak zaczyna brakować tlenu %-D inaczej mam opory że zmarnuję cenne THC i już chyba się tego nie oduczę.
  • 24 / 1 / 0
Piękne dzięki Jezus, wiedziałem, że kiedyś mi jednak pomożesz, w niby że do spowiedzi nie chodzisz to chuj nic z tego nie będzie xd

Thanks, wpadnie w pon/wt to pewnie dam znać jak to się sprawuje

Ps. Też trzymam aż tlenu brskuje, taka już nasza mentalność chyba
Ostatnio zmieniony 18 października 2024 przez TRD2, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 68 / 43 / 7
@pomasujplecki
Uważam, że balony nadają się tylko na domówki. Nabijasz tzw "elbowpack" albo całą komorę baką, zaciągasz, żeby od samego początku kiedy tylko odpalisz wiatrak już leciała para i wybierasz prędkość tego wiatraka jaka Cię interesuje. Największą zaletą balona jest jego mobilność. Napełniasz go buchem i dajesz tego balona w obieg. Nie trzeba każdego po kolei wołać, żeby przyszedł do stacjonarki, a ty w między czasie możesz sobie zajebać soczyste bonio. Można też się pobawić w przejściówki i "podłączyć" balonika do bonga. Nie widzę sensu korzystania z balonu w zaciszu domowym, bo zamiast ciągnąć parę bezpośrednio z wapka, to czekasz te kilka minut tylko po to, żeby zrobić to z balona.

@motocyklista
Zaraz po zajebaniu bucha, zaciągam się powietrzem, trzymam sekundę/dwie i wypuszczam. Nie trzeba dłużej.
  • 161 / 11 / 0
Moja druga sesja relaksu na preparacie medycznym , wymknęła się.
Kończę palić dychę, w zaledwie tydzień.
Czy mi szkoda siana na waporyzaror. Tak. Mam lampę naftową, benzynę.
trawkę to się podrzewa zapalniczkami z lontem i naftaliną Te same parametry grzewcze. Te, waporyzatory powstały po to, aby ludzi naciągać
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...