Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Dzięki za szybką odpowiedź. Razem więc odpada, a co jeśli zażyję trochę kratomu na ból w dniu off od tramca?
  • 322 / 38 / 0
@up Kilka dni po użyciu kratomu tramal może nie działać lub bardzo osłabi działanie.
  • 67 / 4 / 0
I tak samo w drugą stronę tylko że gorzej po tramalu kratom nie działa z 100% dawki więcej a i tak nie poczujesz jebniecia. Ogólnie to pojebane albo kratom albo tramal. Wiadomo że lepszy kratom, nie wiem jak można lubić tramal, i w ogóle go tu wymieniać , niech przepadnie, w receptomat i komuś da potrzebującemu a proszę Was niegdy nie mieszajcie tego razem itp.
Jak dla mnie to wy beszcześcicie kratom , nawet trzymając go w szufladzie razem z lekami , a nie mówiąc o mieszaniu , nigdy już tu nie piszmy więcej o opio.i.miksaxch z kratomem , kurwa to świeta roślina , wy nie wiecie tego. Nie wiecie co ta roślina jest wstanie dać. Niech mnie zabija bo mówię prawdę, niech podniesie rękę ten kto jest w EKA , lu lub ten to chociaż euro wpłacił. Dzięki jeśli was nie obchodzą losy tej rośliny to raczej nie dla was.
Saguarro99 pw.
  • 12 / / 0
21 kwietnia 2026Czesiek z Grajewa pisze:
I tak samo w drugą stronę tylko że gorzej po tramalu kratom nie działa z 100% dawki więcej a i tak nie poczujesz jebniecia. Ogólnie to pojebane albo kratom albo tramal. Wiadomo że lepszy kratom, nie wiem jak można lubić tramal, i w ogóle go tu wymieniać , niech przepadnie, w receptomat i komuś da potrzebującemu a proszę Was niegdy nie mieszajcie tego razem itp.
Jak dla mnie to wy beszcześcicie kratom , nawet trzymając go w szufladzie razem z lekami , a nie mówiąc o mieszaniu , nigdy już tu nie piszmy więcej o opio.i.miksaxch z kratomem , kurwa to świeta roślina , wy nie wiecie tego. Nie wiecie co ta roślina jest wstanie dać. Niech mnie zabija bo mówię prawdę, niech podniesie rękę ten kto jest w EKA , lu lub ten to chociaż euro wpłacił. Dzięki jeśli was nie obchodzą losy tej rośliny to raczej nie dla was.
Saguarro99 pw.
Używałem zawsze kratomu. Dostałem tramal bo miałem operację i działał spoko, kratom odstawiłem z miesiąc przed operacją. Dlatego stąd moje zapytanie, bo mam pełne szafki kratomu a nie chce mi się lecieć na wizytę po tramal, a jestem trochę nieuruchomiony. Więc jak te pare dni polecę na kratomie to będzie spoko, tramalu nie mam zamiaru brać po zakończeniu leczenia.

Edit:
Ja byłem wcześniej na dawkach kratomu do 5g/dziennie. Zazwyczaj rozbite na kapsułki po 1gr. i wszystko było git. W sumie próbowałem wielu opio, no oprócz mst heroiny itp, ale wleciało oxy i kodeina też i prawdę mówiąc żaden nie robił jak kratom. Oczywiście oxy grzało, ale tylko przy pierwszych strzałach, odpuściłem.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2026 przez Turriff, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 404 / 49 / 0
Oczywiście, że możesz tylko kilka dni nie będzie działał nawet do tygodnia po Kratomie tylko tak na pół gwizdka, bo Kratom jakoś blokuję te receptory i inne opio nie działają, może przeciwbólowo tak ale fazy prawie zero. No i nie łącz trampka z kratomem bo ujowa bania, zawroty głowy, zmulenie coś jakby przedawkowal. Tramal w żaden sposób Cie nie zadowoli po Kratomie, po Kratomie euforia jest w uj lepsza bardziej w stronę oxy.
  • 12 / / 0
Właśnie przeżyłem to o czym pisałeś. Miałem jeszcze w sobie trochę tramadolu, rano wziąłem 50 tylko i popołudniu 5gr czerwonego/zielonego kratomu. Myślałem, że zarzygam wszystko, na szczęście przeleżałem to pocąc się, no i trochę pomogły krople żołądkowe. W sumie to w dupie mam ten tramal, już mi niech nawet nie pisze na kontroli. Będę leciał na kratomie, jest spoko.
  • 2 / / 0
Brał ktoś kratom będąc na neuroleptykach?
  • 47 / 4 / 0
Czy zdarza się, że w czeskich sklepach z Kratomem sprzedają nieklepiące gówno? Wydałem 500 koron i nic. Opędzlowałem po 25 g zielonego i czerwonego i lepsze "fazy" miewałem jak wiedziałem, że zaraz sobie zapodam. Tolerki jakieś dużej chyba nie mam, lecę od kilkunastu tygodni na ok. 300 mg kody dziennie z mniejszymi i większymi przerwami. Kurwica zaraz mnie strzeli nie dość, że w życiu nic mi nie wychodzi od paru lat to nawet naćpać się nie można BO KURWA NIC NIE KLEPIE.
-------
  • 1 / / 0
Czy miewał ktoś koszmary senne po kratomie? U mnie to bardzo częste, że jak pójdę spać chociażby na lekkiej/kończącej się już fazie to miewam surrealistyczne, bardzo nieprzyjemne sny i budzę się z silnym niepokojem. Normalnie nie mam żadnych tego typu problemów. Zastanawiam się na ile jest to częste zjawisko i co konkretnie może je powodować.
  • 322 / 38 / 0
19 czerwca 2026pandudzik pisze:
Czy zdarza się, że w czeskich sklepach z Kratomem sprzedają nieklepiące gówno? Wydałem 500 koron i nic. Opędzlowałem po 25 g zielonego i czerwonego i lepsze "fazy" miewałem jak wiedziałem, że zaraz sobie zapodam. Tolerki jakieś dużej chyba nie mam, lecę od kilkunastu tygodni na ok. 300 mg kody dziennie z mniejszymi i większymi przerwami. Kurwica zaraz mnie strzeli nie dość, że w życiu nic mi nie wychodzi od paru lat to nawet naćpać się nie można BO KURWA NIC NIE KLEPIE.
Prawdopodobnie koda blokuje działanie kratomu, zrób dłuższą przerwę od kody i zarzuć ponownie jakieś 4 gramy. Powinno poklepać
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.