Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 279 / 55 / 0
Wystarczające. Jak masz odpowiedni wywiad to i bez żadnej podkładki z dzieciństwa dostaniesz.
  • 318 / 48 / 0
30 lipca 2020Hash_Oil pisze:
Tak, tylko działają w odwrotny sposób. Sprawdź mechanizmy działania obydwu substancji.
@jasimalgosia generalnie to co napisał @Hash_Oil to z grubsza prawda, naturalnie jest do duże uproszczenie i pewien skrót myślowy, intencja jego wypowiedzi powinna być jasna. Obawiam się jednak, że nie dla wszystkich i wszystkiego warto doprecyzować, że to nie jest tak że działanie MPH jest wprost przeciwnie do amph. W żadnych wypadku metylo nie powinno być stosowane do zbijania fety a tym bardziej do ratowania się przy ostrym zatruciu. Niestety to nie tak że -1 i 1 da nam tutaj zero. Nie istnieje niestety swoistą odtrutka na fete (jak eg nalokson na większość opio). Stosuje się przede wszystkim leczenie polegające na nawodnieniu, chłodzeniu, sedacji benzo itd. i w przypadku ostrego zatrucia amph powinno się dzownić na 112 od razu. Co do tolerancji krzyżowej między MPH i amph i wpływie na swoje działanie. Faktycznie jeśli chodzi o efekt rekreacyjny i terapeutyczny to ich łączenie nie ma sensu osłabiają swoje działanie nawzajem. Co do tolerancji - faktycznie małe dawki regularnie przez co najmniej kilka ale nawet do miesiaca i więcej amph (dużo mniejsze od rekreacyjnych) czy choćby polecanego mixu sele + pea będą odwracać tolerancję na MPH. Niemiej wrzucanie rekreacyjnych dużych dawek fety co weekend wcale nie będzie korzystne, a może osłabić działanie MPH. Jak sam zwróciłeś uwagę musiałeś przyjąć amph więcej niż zwykle. Rekreacyjne zabawy z amph nie tyle będą działały negatywnie poprzez wpływ na mechanizm wychwytu zwrotnego co zwyczajnie będą jebaly receptory dopaminowe i działały neurodegeneracyjne, a w dodatku pośrednio przyczynią się do zaburzenia równowagi elektrolitowej, poziomu sodu, potasu, magnezu czy wapnia w organizmie bardzo ważnych dla dobrego i skutecznego działania MPH. Jeszcze bardziej odnosi się do metamfetaminy, metylokatynonu, bieda-ketonów. Z drugiej strony według niektórych publikacji microdawki amph nie tylko nie osłabiają wrażliwości rec dopaminowych ale też powodują ich sensetyzacje. Ofc badania na zwierzętach, a u takich szczurów wbrew pozorom niektóre rzeczy działają zupełnie inaczej niż u ludzi (np. takie cuda jak odwrotna tolerancja krzyżowa pomiędzy morfina i kokaina) ale w sumie ćpuny to gorzej jak zwierzęta, więc warto brać takie rzeczy pod uwagę %-D
  • 9390 / 1830 / 2
Jeszcze ciekawsze jest to, że po bodaj ketonach niektorzy wrzucając NDRi odczuwają spore polepszenie samopoczucia ;)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3014 / 1020 / 0
ja dostałem kolejną receptę na Medikinet CR 10 mg i chciałem się pochwalić kolejną zdobyczą. jedyną rzeczą nad którą ubolewam jest fakt, że lekarz przepisuje mi tylko formę o zmodyfikowanym uwalnianiu, a nie szybką wersję leku. co prawda raz dostałem zwykły, ale to był chyba efekt pomyłki na recepcie. działanie terapeutyczno-rekreacyjne metylofenidatu bardzo mi odpowiada, wiele trudnej roboty odwalam dzięki niemu perfekcyjnie i mam do tego motywację oraz jestem skoncentrowany. jednak forma CR to gówno i nie sprawdza się w ogóle. utrudnia mi to stosowanie leku i wygląda to jak jego nadużywanie, bo muszę kruszyć granulki i łamać mechanizm kapsułki. proszek oczywiście wypijam, a nie wciągam. staram się Medikinet brać z rzadka i w przypadku stymulantów nigdy nie miałem problemów z uzależnieniem. co do porównania metylofenidatu i amfetaminy, to mam świadomość, że mają nieco inny mechanizm działania i należą do różnych klas stymulantów, ale w moim wypadku działanie jest praktycznie nie do odróżnienia. jedynie co to działa znacznie krócej i można po nim zasnąć w nocy, a także nie ma takiego pierdolnięcia podczas załadunku jak racemiczna amfetamina, którą też połykałem "terapeutycznie".

jak mówiłem przedstawiam kolekcję i życzę wszystkich jak najlepszych wyników jeśli chodzi o stosowanie leku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 149 / 19 / 0
Ktoś wie jakie jest ryzyko zejścia przy łączeniu MPH z 5-10mg selegiliny? Czytałem o takich kombinacjach i mnie to zastanawia. Moim celem nie jest naćpanie się.
  • 2972 / 1602 / 35
metylofenidat +Selegilina to spotęgowanie działania i wydłużenie czasu przez jaki czujemy, że metylofenidat działa. To nitro do metylofenidatu. Pobudzenie może być duże po takim miksie, obciąża wątrobę.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 15 / 4 / 0
Przewija się tutaj wątek tego, że MHP nie nadaje się do użytkowania rekraacyjnego.

Posiadam Mediknet w formie instant release i chciałbym te doniesienia zdementować.
Bardzo przyjemna, dopaminowa faza.
  • 149 / 20 / 0
Czy można łączyć MPH z bacopa?
  • 318 / 48 / 0
08 sierpnia 2020Stteetart pisze:
Jeszcze ciekawsze jest to, że po bodaj ketonach niektorzy wrzucając NDRi odczuwają spore polepszenie samopoczucia ;)
może dlatego, ze b-ketony wypierdalają mocno serotonine, kiedy MPH praktycznie jej nie rusza?
09 sierpnia 2020T800 pisze:
Ktoś wie jakie jest ryzyko zejścia przy łączeniu MPH z 5-10mg selegiliny? Czytałem o takich kombinacjach i mnie to zastanawia. Moim celem nie jest naćpanie się.
ryzyko zejścia istotnie nie rośnie przy normalnych dawkach MPH, ale weź pod uwagę, że w perspektywie długoterminowej regularne stosowanie takiego mixu może przynieść znacznie więcej szkód niż pożytku
  • 848 / 286 / 0
Przecież selegilina przeciwdziała neurotoksyczności dopaminergików i nie tylko. W dawkach terapeutycznych nic niepokojącego się nie powinno dziać, tylko trzeba uważać bardziej niż zwykle na dietę, suplementację i nawodnienie.
Dawki terapeutyczne MPH trzeba do siebie dostosować w czasie konsultacji z lekarzem, natomiast przy sele jest rygor 10 mg/24h per oral i 5 mg/24h pod język.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Zablokowany
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.