I co masz na myśli przez ,,dawało mi sen po stymulantach"?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Edit
I jeszcze jedna fajna sprawa. W przeciwieństwie do kozłka lekarskiego oddziałuje pozytywnie na trawienie także robię często napar melisa+mięta jeśli coś zaszkodziło na układ pokarmowy.
"Rutyna to rzecz zgubna "
02 października 2020Retrowirus pisze: Zauważyłem że jesli się przesiedzi fazę uderzenia melisy, to później już kicha. Najlepiej wejść do łóżka jak się ładuje
Kup sobie elejek melisowy i kokosowy.
Kokosowego nalej 5ml a melisowego 5-6 kropel.
Jak wieczorem "przetrzymasz" ładowanie to jestes gość.
No chyba, że masz pojebana gospodarkę melatoninowa to moze być problem.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Melisa jako jedna z nielicznych ,,leków ziołowych" lekko na mnie działa. Nigdy nie miałem uczucia żebym wypił jej za dużo, jakiś skutków ubocznych.
Do takiego zaparzacza w dzbanku ładuje od 30g (pudełko 30 torebek) do 50g i zalewam wodą o temperaturze 80 stopni Celsiusza.
Melisa parzona to ułamek działania skoncentrowanych olejków czy r-r alkoholowych
Melisa zerwana i zaparzona to coś całkiem innego niż kupowana w tytce w aptece.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.