And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect
06 czerwca 2024krzychv pisze: Oby tylko nie było tak że przez receptomaty będą problemy z uzyskaniem recepty u normalnego lekarza który prowadzi gabinet przez internet (nie wypisuje hurtowo, wszystko konsultuje)
2. Po potwierdzeniu leczenia w dokumentacji medycznej
A przynajmniej mam taką nadzieję bo nie rozumiem w czym jest problem jeśli ktoś korzysta z jakiejś internetowej praktyki i dostaje lek po obszernej konsultacji potwierdzonej dokumentacją z wizyty osobistej (nie żaden skan poprzednich recept, tylko zaświadczenie z potwierdzona diagnozą i prowadzonym leczeniem)
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
06 czerwca 2024krzychv pisze: No tak tylko jeśli dobrze rozumiem ten wyrok sądu to nadal można wystawiać online tylko 1. Nie przez receptomaty
2. Po potwierdzeniu leczenia w dokumentacji medycznej
A przynajmniej mam taką nadzieję bo nie rozumiem w czym jest problem jeśli ktoś korzysta z jakiejś internetowej praktyki i dostaje lek po obszernej konsultacji potwierdzonej dokumentacją z wizyty osobistej (nie żaden skan poprzednich recept, tylko zaświadczenie z potwierdzona diagnozą i prowadzonym leczeniem)
No ale to już dużo zależy od nazwijmy to "stylu pracy" danego lekarza.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
05 czerwca 2024THEaddict pisze: JP wymaga ikp ale raczej go nie przegląda
@THEaddict co do pregi/trampka to moge sie podzielic linkami do receptomatow gdzie do tej pory mi pisali normalnie, ale te ich wymogi odnośnie dokumentacji i chatu nałożyły się z okresem kiedy zaczęłam brać co miesiąc (i częściej) po 3op. i przeginać. No i zauważyłam też nowych lekarzy, jak np przez ostatni rok co te 2 m-ce pisał (albo mi się trafiał) jeden-dwóch na daną stronkę tak było kilka „nowych” twarzy - bo kojarzy się kto gdzie pracuje haha. No i przez to, ze niektore maja w regulaminje „brak wypisania recepty nie jest podstawa do zwrotu $” - to nie chce Cie na mine wkopac haha.
> to twoje „hmmm” na koncu
akurat to jest opisane na H np. w tematach „co powiedziec lekarzowi” (tych o opio) tzn. jak skutecznie budować dokumentację
> oxy
Oxy na współpracę, bez dokumentacji. Dobrze że chociaż tanio
————
@Nickusiak
Którego mojego posta lub którą część masz na myśli? Jaką usługę? Nie rozumiem
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.