Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 233 / 2 / 0
Miałam takie same trudności z przełykaniem przy braniu morfiny iv. Byłam u laryngologa, który nie zdiagnozował żadnych chorób, nieprawidłowości w działaniu przełyku. Też się zastanawiam skąd to było. Teraz już się nie pojawia.
  • 475 / 17 / 0
Pytanko mam takie. Mam kilka "wyrzutych" plastrow. Chce je wymoczyc w wodzie z kwaskiem , podgrzac itd. Czy moge uzyskany roztwor wykorzystac inna droga niz i.v ? Np. na cukier i pod jezor? Czy moze wlewka w dupke?
  • 1384 / 14 / 0
belialoss pisze:
Pytanko mam takie. Mam kilka "wyrzutych" plastrow. Chce je wymoczyc w wodzie z kwaskiem , podgrzac itd. Czy moge uzyskany roztwor wykorzystac inna droga niz i.v ? Np. na cukier i pod jezor? Czy moze wlewka w dupke?
spirytu w dupe to bym nie lał ;-)
ale do mordy owszem-ale uważaj dawkę możesz sobie wyliczyć max orientacyjnie.
Ja do uzywanych plastrów stosowałem przelicznik 1:8 czyli 8razy wiekszy kawał uzywanej folii niz nowej
  • 189 / 3 / 0
Hej, mam 200mg fenta w proszku, jest rozcienczony wiec nie wiem ile go znajduje sie w tym prochu ale 10mg i.v zwala z nóg, do wczoraj nie wiedzialem ze takie cos moze istniec a jednak jest hehe. Moze mi ktos powiedziec ile to jest warte?? dalem 130zl za to. to jest dobra cena ?? jak myslicie??
  • 1384 / 14 / 0
dobra cenaz tego co piszesz masz tam jakieś 20mg fentanylu-dla porównania dodam że detaliczna cena plastra 100mcg-to100zł-a zawiera on16z hakiem miligramów z czego20-30%zostaje a matrycy na zawsze-więc za 100PLN byś kupił ok11-13mg fentanylu.
tyle że uważać trzeba z tym strasznie.
A jakie skręty fajowe daje %-D
PS.od wczoraj mam już tylko1plaster100naklejony na skórze-gdzieś za tydzień się zerować spróbuje.
ćpać się chce opiatów strasznie-ale kiedy jest co robić można znieść-no i z pomocą przychodzi świetnej jakości upierdalający czarny hasz :-)
  • 1196 / 10 / 0
200mg fentanylu ? %-D A 10 mg zwala Cię z nóg? Taka dawka powinna Cię zabić. Minimum 2-3x razy.

Więc jak powiedziałeś, masz 200 mg prochu, ale fentanylu jest tam może parę procent, a przyjąłeś może 0.5 mg (500 mcg), pewnie mniej.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Jest po prostu najsilniejszy, więc tą swoją siłą rzeczy być może powodować depresję największą spośród innych opio.
Po sobie pamiętam, że raczej ciśnienie ostre pozostawił, nie deprechę (a ciśnienie to bardziej nerwy i rozdrażnienie, niż melancholia i beznadziejność o których mowa), choć porównywać nie mogę, bo np. hery nie waliłem.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 80 / 1 / 0
a ile razy to brales, ze piszesz o jakims CISNIENIU? Dwa?
  • 2878 / 21 / 0
Czemu dwa?
Miałem wtedy coś ponad tygodniowy ciąg - ile dni dokładnie nie wiem, bo łatwo stracić przy tym rachubę, ale dwóch tygodni na szczęście nie przekroczyłem, niemniej ciśnienie pozostawiło.
Nie wspominam o ratowaniu się morfiną lub miksach z tramem, bo rozważamy sam fentanyl. (i.v. nie szło)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 80 / 1 / 0
to co sie mądrzysz w temacie skręta / cisnienia? To jaas moda na Teoretyków?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.