Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 77 / 6 / 0
walenie mleka drobne czasteczki nierozpuszczalnej skrobi lub czegos innego, NAPRAWDE zatykaja drobne wlosowate naczynka wzwlaszcza w konczynach co moze sie skonczyc nawet gangrena, a normalne szkla ktore sa w obrocie szpitalnym juz tylko teraz to diazepam lub clonazepam rozpuszczony w Polsce w alkoholu etylowym a w innych krajach w izopropylowym czasami. Wczesniej to byla gliceryna ale teraz robia to na zwyklym alkoholu ok 70%
  • 989 / 35 / 0
GG Allin pisze:
maja panowie doświadczenie jakieś ze speedballem w postaci bupry+4mmc lub kota } IV? jak wrażenia?
Razem jak dla mnie nie ma sensu mieszać. Opio zbijają działanie stymulantów.
Najlepiej najpierw 4-mmc a potem na zwałe bupre.
Często tak robiłem i było ok.
  • 523 / 2 / 0
No to fpytkę, to gliceryna aż tyle daje że żyły nie pieką przy podawaniu itp? Nigdy nie próbowałem dodawać gliceryny do niczego, ale czytałem że niektórzy z forum dodają kilka kropel np. do fnta.
Ps. Izopropanol można walić i.v.? 8-(
A tak nawiasem mówiąc, to używam chusteczki czy tam wacika nasączonego izopropanolem do przetarcia miejsca wkłucia przed, a czasami też po zastrzyku (takie zboczenie), mimo że łapki oczywiście myje też wcześniej.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2011 przez awzan, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 3182 / 369 / 0
Glicerynę dodaje się do roztworów zawierających alkohol po to żeby mniej szczypało przy podawaniu. Czy jest to zdrowsze dla żyły to nie wiem ale na pewno mniej szczypie.
  • 77 / 6 / 0
izopropanol zaczal byc uzywany w lecznictwie bo nie mozna sie nim napierdolic hehe w polsce wciaz kupisz np spirytus salicylowy ale na zachodzie nichuchu.
alkohol metylowy to ostra trucizna wiadomo wszystkim, etylowy daje faze propylowy juz nie kreci i jest malo toksyczny butanol to juz inna sprawa jest za gesty itp itd jak tam u niego z toksycznoscia nie jestem pewien. Gliceryna to tez alkohol tylko trojwodorotlenowy...... no ale glikolu to bym nie walil w kanal ani nawet nie dotknal jezykiem hoc sa tacy co dolewaja odrobine do denatury coby lepiej kopalo hehehe
  • 989 / 35 / 0
Ja po namoczeniu odparowuję spiryt, biały osad zalewam wodą z kwaskiem, mieszam, zaciągam, hukam i nic nie szczypie.
  • 77 / 6 / 0
Tak tez mozna i to jest calkiem dobry pomysl z tym kwaskiem bo bardzo stabilizuje roztwor, ale np angielskie tabletki buprenrphinum hcl maja w skladzie w chuj kwasku, a spirytusu tutaj nie kupisz. W bunondolu nie ma kwasku jest tylko skrobia, troche talku. Poza tym roznica w rozpuszczalnosci bupry hcl w wodzie i w spirytusie jest niewielka jak na te potrzeby w 1ml wody w tzw warunkach normalnych rozpuszcza sie ok 16mg a w alkoholu ok 21 mg tak zeszkoda spirytu.
  • 523 / 2 / 0
Ja moczę matryce w wódce, więc po częściowym odparowaniu zostaje mi sama woda, więc tylko filterek i cyk cyk :-D
Ps. Nie potrzeba kwasku do bupry, ponieważ ma ona dużą rozpuszczalność (w porównaniu do dawki aktywnej). W wodzie 17 mg/ml, w etanolu 42 mg/ml.
  • 77 / 6 / 0
mozliwe ze troche wiecej w alkoholu ale z moich zrodel wiem ze albo 21mg/ml alkoholu albo 27/ml klocil sie nie bede. z woda to sprawdzilem doswiadczalnie ile sie rozpuszcza tak ze wyszlomi troche ponad 16mg/ml
To prawda ze nie potrzeba kwasku do rozpuszczenia ale jakis cytrynian sodu lub w ostatecznosci kwasek jak chcesz roztwor trzymac troche dluzej niz jeden dzien - ja tam lubie miec zapasy - tez takie zboczenie...

17 gru 2011, 01:04
awzan pisze:
Nie potrzeba kwasku do bupry, ponieważ ma ona dużą rozpuszczalność (w porównaniu do dawki aktywnej). W wodzie 17 mg/ml, w etanolu 42 mg/ml.
Nie chodzi tu tak gwoli scislosci o rozpuszczalnosc tylko o to ze bupra jest w postaci chlorowodorku czyli sol silnego kwasu wiec nie przebijesz slabiutkim organicznym kwasem cytrynowym silnego kwasu solnego czyli clorowodorowego
tak jak w przypadku niektorych ulicznych druguw np syfiastego browna w ktorym zadko wiesz co jest czesto heroina w postaci wolnego alkaloidu plus 90% niewiadomego syfu... i aby rozpuscic ten alkaloid w wodzie musisz go przemienic w sol - najbezpieczniej cytrynian gotujac to w wodzie wszystko

Kurwa mać, przestań pisać post pod postem. a.a.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2011 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
  • 523 / 2 / 0
Tak, wiem jak to działa. Napisałem w dużym uproszczeniu: nie potrzebujesz kwasku, ponieważ bupra (ta którą masz, czyli hcl) rozpuszcza się dobrze.
mozliwe ze troche wiecej w alkoholu ale z moich zrodel wiem ze albo 21mg/ml alkoholu albo 27/ml klocil sie nie bede
Być może Twoje dane dotyczą postaci freebase, albo innej postaci bupry- soli innego kwasu? Rozpuszczalność chlorowodorku w etanolu to 42 mg/ml :-) źródło: http://www.elephantcare.org/Drugs/buprenor.htm
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2011 przez awzan, łącznie zmieniany 8 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.