Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Czy zostałbyś narkomanem gdyby Hyperreal nigdy nie istniał ?
Tak
94
51%
Nie
47
26%
Nie wiem
42
23%

Liczba głosów: 183

ODPOWIEDZ
  • 6 / 8 / 0
Nie biorę. Bywam tu raz na jakiś czas aby poczytać sobie - z ciekawości zawodowej i życiowej.
Jednak jestem niezwykle wdzięczna losowi, że nie trafiłam na to forum będąc w gimnazjum, bo jestem przekonana, że z ówczesnymi problemami, jakie miałam skończyłabym bardzo źle. Tak, to zatrzymałam się na drobnych eksperymentach z DXM i ziołem, bo akurat trafiłam na ludzi z takimi pomysłami. Nie podeszło i nie szukałam dalej na własna rękę :))
  • 85 / 15 / 0
Inne wynalazki niż mj i alko zażywam sporadycznie, ale fascynuje mnie wpływ różnych substancji na człowieka. I w sumie tak jak kilka postów wcześniej ktoś pisał o zajawce na farmakologie przez hajpa to mam tak samo, forum rozbudziło moją ciekawość w tym zakresie i sporo się nauczyłem o wpływie różnych leków na ludzki mózg.
  • 1067 / 206 / 0
Przed hajpem ćpałem już fete i XTC, grzyby.
Prawdopodobnie ominęły by mnie apteczne specjały typu benzydamina czy baclofen. I nie dowiedziałbym się że, że żyją takie same czy większe zaćpane odklejeńce jak ja, co nawet znajome ćpuny go wytykają palcami.
Na mefedron i tak bym w końcu trafił i kolegę od zastrzyków, na hel w końcu też.
Wzrosłoby prawdopodobieństwo, że zostanę alkoholikiem ale do ćpania ciągnęło mnie długo przed hajpem, Chociaż na pewno odegrał dużą rolę w postępowaniu mojego uzależnienia.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 3245 / 622 / 0
Czy hyperreal by istniał, gdyby nie ludzie ćpający? Przecież zawartość forum skądś się wzięła, czyli z doświadczenia użytkowników, tych lub innych.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4446 / 709 / 2117
Brałem substancje psychoaktywne, zanim poznałem hajpa. Ale pewnie jest u niektórych też odwrotnie: jedna na ⅟ - tutaj dopisz ilość osób, która twoim zdaniem weszła w narkotyki, dopiero po poznaniu. Kwestia mocno indywidualna i chyba skłaniam się ku temu, że ćpaki trafiły na forum, już coś biorąc, a tylko nieliczni zaczęli ćpać dzięki hajpkowi.

Już bardziej uwierzę w fakt, że zaczęli "ćpać" coś innego i testować, niżeli zaczynali od początku.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1449 / 378 / 13
Ja też zacząłem experymenty z substancjami na długo przed poznaniem hajpa (chociaż forum przeglądam i znam już długo przez historię Warszawskiego Ćpuna, przeczytaną chyba na JoeMonster). Faktem jest, że sporo osób które tu zagląda zaczynało tylko od jarania trawy bądź kodeiny w młodym wieku a skończyło na poszukiwaniach coraz to śmielszych metod odurzania się i skończyło tragicznie.

Mnie forum jednak przyniosło więcej korzyści (może i nawet uchroniło przed upadkiem) niż faktycznie zaszkodziło - nauczyłem się jak oczyszczać i rozpoznawać trefny towar, dowiedziałem się żeby nie wpierdalać psychodelików na oko oraz jakich substancji nie mieszać żeby nie przedobrzyć, poznałem zbawienny wpływ benzo na zwale po stimach. Uzyskałem sporo cennych rad, niektóre działy (zdrowie, prawo, syntezy) to istna kopalnia wiedzy i to opinie ludzi co znają temat pewnie dłużej niż ja żyje. Przede mną jeszcze wiele do odkrycia ale i tak wszystko zależy od człowieka i jego charakteru dlatego zaznaczam, bez zastanowienia - TAK
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3670 / 605 / 1
Pewnie bym się najwyżej zatrzymał na jakiejś trawce, bo na pewno bym nie wpadł na pomysł Jak robić kota...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 4446 / 709 / 2117
Tego nie wiesz. Praktycznie rzecz ujmując, nawet gdyby hajpka nie było, to ludzie braliby informacje z innych stron, lub dowiadywali się na innych forach/miejscach. O tym nie można zapominać. Paradoksem jest, że w dzisiejszych czasach masz wszystko, jak na wyciągnięcie ręki. Jak podać, ile dać, co zrobić. Także wiesz, każdy znalazłby to, czego szuka. Tutaj jednak mają ludzie wygodniej, bo zapytać mogą, o co chcą i tej odpowiedzi dostaną (to troszkę inaczej, niż wyszukiwanie suchych informacji, które niekoniecznie muszą być poparte faktami).
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3 / 2 / 0
Zacząłem ćpać, zanim poznałem hajpa. Jednak pomógł mi on poznać nowe substancje, metody i rozwinąć uzależnienie.
  • 355 / 46 / 0
Zostałbym ćpunem ale mniej odpowiedzialnym. Dzięki hyprealowi poznałem sporo substancji i dowiedziałem się jak je używać bezpieczniej. Cieszę się że takie forum powstało.
ODPOWIEDZ
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.