Jednak jestem niezwykle wdzięczna losowi, że nie trafiłam na to forum będąc w gimnazjum, bo jestem przekonana, że z ówczesnymi problemami, jakie miałam skończyłabym bardzo źle. Tak, to zatrzymałam się na drobnych eksperymentach z DXM i ziołem, bo akurat trafiłam na ludzi z takimi pomysłami. Nie podeszło i nie szukałam dalej na własna rękę :))
Prawdopodobnie ominęły by mnie apteczne specjały typu benzydamina czy baclofen. I nie dowiedziałbym się że, że żyją takie same czy większe zaćpane odklejeńce jak ja, co nawet znajome ćpuny go wytykają palcami.
Na mefedron i tak bym w końcu trafił i kolegę od zastrzyków, na hel w końcu też.
Wzrosłoby prawdopodobieństwo, że zostanę alkoholikiem ale do ćpania ciągnęło mnie długo przed hajpem, Chociaż na pewno odegrał dużą rolę w postępowaniu mojego uzależnienia.
Już bardziej uwierzę w fakt, że zaczęli "ćpać" coś innego i testować, niżeli zaczynali od początku.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Mnie forum jednak przyniosło więcej korzyści (może i nawet uchroniło przed upadkiem) niż faktycznie zaszkodziło - nauczyłem się jak oczyszczać i rozpoznawać trefny towar, dowiedziałem się żeby nie wpierdalać psychodelików na oko oraz jakich substancji nie mieszać żeby nie przedobrzyć, poznałem zbawienny wpływ benzo na zwale po stimach. Uzyskałem sporo cennych rad, niektóre działy (zdrowie, prawo, syntezy) to istna kopalnia wiedzy i to opinie ludzi co znają temat pewnie dłużej niż ja żyje. Przede mną jeszcze wiele do odkrycia ale i tak wszystko zależy od człowieka i jego charakteru dlatego zaznaczam, bez zastanowienia - TAK
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
"Rutyna to rzecz zgubna "
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.