Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 5796 / 1190 / 43
Kilkudniowy ciąg na alfie i cmc.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 17 / / 0
Najgorsza zwala to była , jak nie spałem po 3 dni, poźniej robiłem przerwę 1 dzień i znów 3 dni redy , i tak 4 razy a w końcu basta , i była masakra :wall:
  • 141 / 36 / 0
Ja nie mam mocniejszych doświadczeń, ale nagorzej wspominam 2 dni po przesadzeniu z MDMA.

Pierwszy dzień, typowo fizyczna zwała.. kolejne dni to psychiczna zwała.
"morfina dała mi buzi, chciała mi ulżyć, chciała, żebym poczuł szczęście
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
  • 2429 / 580 / 155
Dla mnie zejście po stimach jest nieprzyjemne, zwłaszcza pod względem psychicznym, ale odstawienie opio jest w moim mniemaniu nieporównywalnie gorsze, bardziej bolesne, niebezpieczne i obciążające fizycznie i psychicznie. Przynajmniej u mnie tak to wygląda.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 209 / 21 / 0
Na równi to:

MDPV, alfa-PVP, etylofenidat i może w sumie też mefedron

Potem feta i ciągi na stimach...
03 maja 2017Baltimore pisze:
AspAT (aminotransferaza asparaginianowa; enzym wątrobowy), którego zakres referencyjny to 5 - 38 U/I, wynosi u mnie 86 U/I.
Wkręcił Cię lekarz. Jakby wynik był bliski czterem cyfrom to mógłbyś się martwić. Więcej to ma osoba o ostrej sobocie z wódą :)
  • 276 / 31 / 0
Najgorzej jak mnie skręt z nienacka dopadł na polu namiotowym, w dniu, w którym trzeba było się pakować i przebyć 400km drogą powrotną. Zero benzo plus znajomi niepozwalający mi się włamać do apteki po kodę. W sumie jeden z gorszych dni w życiu.
Uwaga! Użytkownik Syropik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.