Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 4 / 0
Fatmorgan pisze:
(20mg) 3-meo-pcp + (1mg) 25d-nbome. Jest to miks po, którym muzykę można również oglądać - niesamowita synestezja
A próbowałeś innych konfiguracji dyscocjant + psychodelik ? Chodzi mi o porównanie różnych konfiguracji, czy różnią się czymś znacznie.
  • 225 / / 0
Mi ostatnio po ketaminie i.v bosko muzyka wchodziła. Taka euforia, że aż mną miotało. Ahh :heart:

Kiedyś, dawno temu, kiedy dużo kopciłam uwielbiałam zjarane noce ze słuchawkami. Też mnie wtedy euforia miażdżyła.
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 3215 / 418 / 0
Próbowałem miksu DXM i 2cp. Straszny rozpierdol wizualny niezależnie od tego czy oczy są otwarte czy zamknięte - jeśli chodzi o muzykę to brzmiała inaczej, ale nie powiedział bym, że jakoś bardzo mi się podobało
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 112 / 2 / 0
So far najlepiej muzyki słuchało mi się po mj. Po grubszych psychodelikach typu grzyby czy LSA muzyka była tylko tłem, słuchało się jej tak jak na trzeźwo. Może wynikło to z dosyć małych dawek ww. substancji albo po prostu nie są one do tego stworzone.
Jestem synem króla sedesów
  • 33 / / 0
Mi najlepiej muzyka brzmi po MDMA i MXE
  • 73 / / 0
O taak, muzyka po MDMA, w dodatku na jakieś grubej potańcówce z dynamiczną-skoczną muzą i najlepiej jak zpiguleni ludzie bawią się dookoła. Pamiętam jak kiedyś zdropszony, na imprezie dnb tak kurewsko napierdalałem tańce, że aż mi strzeliła żyłka pod paznokciem dużego palucha. Paznokiec był czarny jak po jebnięciu młotkiem,eh stare szaleństwa;]
Uwaga! Użytkownik szybki_gonzalez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 1 / 0
szybki_gonzalez pisze:
O taak, muzyka po MDMA, w dodatku na jakieś grubej potańcówce z dynamiczną-skoczną muzą i najlepiej jak zpiguleni ludzie bawią się dookoła. Pamiętam jak kiedyś zdropszony, na imprezie dnb tak kurewsko napierdalałem tańce, że aż mi strzeliła żyłka pod paznokciem dużego palucha. Paznokiec był czarny jak po jebnięciu młotkiem,eh stare szaleństwa;]
to ohydne

Mimo wszystko też polecam MDMA i apb numerek 6.
delikatny jestem na zwale.
  • 99 / 1 / 0
Hehe, mdlejesz na widok krwi? Dusza nie ciało, co? Myślę, że gonzalez poszedłby na wymianę: kolejny obity obity palec (choć poddaje pod wątpliwość "strzelenie żyłki", bardziej nadepnięcie przez współimprezowicza) za taką zabawę. ;-)

Od siebie dodam mdai, w kolejce czeka polecane 6-APB.
"Pamiętamy dobre i złe czasy, mimo że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest."
  • 73 / / 0
To na pewno miało związek ze zbyt intensywnym tańcem, podskakiwaniem itp(jak to na imprezach dramebejsowych),generalnie impreza mi przeleciała w 5 minut :P
Uwaga! Użytkownik szybki_gonzalez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3959 / 149 / 0
tez swego czasu sie bawilem na imprezach dnb po MDMA. scpani ludzi dookola i atmosfera milosci :heart:
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2013 przez eso, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.