4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 510 / 14 / 0
Raczej odpocznij, suplementuj witaminę C hurtem i przejrzyj wątki o redukcji szkód b-k.
To nie mangan, a ciąg %-D.

Ból gardła spowodowany przesuszeniem śluzówki.
Będziesz żyć.
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 545 / 8 / 0
Masz już jakieś objawy manganizmu Czesław ?

Przeniosłem pytanie do bardziej odpowiedniego tematu. #czeslaw
Luk.low@interia.pl
  • 3449 / 129 / 8
No coś tam się dzieje. Trudno powiedzieć, czy to objawy manganizmu czy inne chujstwo, a może po prostu ogólne efekty zbyt długiego użytkowania narkotyków ze szczególnym uwzględnieniem okresowego wspomagania motywacji do pracy za pomocą metamfetaminy. Z drugiej strony, już w 2010 roku stwierdziłem u siebie identyczne objawy, które w mojej opinii też sugerowały manganizm. Pamiętam swoje paniczne zachowania i rozmowy ze znajomymi, które dają mi niezbite dowody, że już wtedy mocno się obawiałem parkinsonizmu. Od tamtego czasu żyję normalnie i bardzo trudno mi stwierdzić, czy moje zdolności intelektualne uległy jakiemukolwiek obniżeniu (środowisko daje podstawy do sądzenia, że wcale nie, ale ze swojej perspektywy w to nie wierzę %-D ). Teraz dałbym sobie rękę uciąć, że nie czuję się normalnie i jest to kwestia związana z zaburzeniem homeostazy prooksydacyjno-antyoksydacyjnej neuronów dopaminergicznych. Ale zdaję sobie sprawę, że jestem cholernym hipochondrykiem. :*)
  • 3523 / 54 / 0
piszesz czesławie, że czasami wspomagasz się metaafmetaminą a z tego co czytam to metkat jest jej po prostu słabszą formą, czy możezs to potwierdzić? Dokładnie z forum spotkałem się ze zdaniem, że metkat ma 70% metaamfetaminy,
@ whiteplz to początki wpierdolenia się w metkata nic więcej, też uwielbiam utleniać efedrynę o pierwszej w nocy kiedy wszyscy już śpią, a raczej spali bo przez swoje ćpanie mieszkam od dwóch lat sam heheh
  • 2362 / 31 / 0
od cząsteczki metamfetaminy różni się tylko atomem tlenu, ale z tym że metkat ma 70% metamfetaminy to przesadziłeś albo źle ująłeś
BS
  • 131 / / 0
Te 70% gdzieś w jakimś FAQ chyba było.
Chyba, że potencjał uzależniający metkata to 70% potencjału uzależniającego metamfetaminy.
W sensie, że prawie tak samo łatwo się wjebać chyba.
  • 17 / 1 / 0
tematu calego nie czytalem, ale na detoxie w ciborzu to norma, ze spotykasz jakiegos degenerata od metkata, ktory ma uszkodzony blednik, albo ledwo co umie mowic xD czasami sobie dzwonie na budkę i mowie zeby mi dali jakiegos degenerata od akataru xD zazwyczaj jest conajmniej dwoch xD
  • 8 / / 0
Ktoś z Was doświadczył takiego zaburzenia jak pojawienie się mętów ciała szklistego? Są one widoczne jedynie na jasnych powierzchniach, najwyraźniej na białych (np. śnieg) i obejmują boczne części pola widzenia, u mnie szczególnie lewą. Jestem pewien, że są spowodowane przez przyjmowanie metkatu, bo wcześniej nie było ich w takiej ilości. Metkat zawsze dobrej jak na warunki domowe jakości (dokładnie odmierzane odczynniki, reakcja w niskiej temperaturze, brak zapachu migdałów, dokładnie filtrowany) przyjmowany doustnie.

Wygląd mętów:
[ external image ]
  • 2538 / 215 / 0
Lepiej p.r mniej manganu się wchłania niż w p.o.
  • 3 / / 0
@Jooseph2
Pojawienie się takiego zaburzenia w wyniku przyjmowania metkatynonu jest raczej mało prawdopodobne. Zmętnienia są wynikiem zaburzeń metabolizmu kolagenu w ciele szklistym i mogą być związane z takimi chorobami jak cukrzyca, krótkowzroczność, przebytymi zapaleniami czy też urazami. Powstawanie takich mętów nie jest do końca wyjaśnione. Na rozwój tego typu zaburzeń składa się bardzo wiele czynników i z pewnością przyjmowanie metkata nie jest także w Twoim przypadku główną przyczyną takiego stanu. U mnie męty pojawiły się na długo przed tym jak zacząłem używać czegokolwiek poza etanolem i od tamtego czasu obserwuję raczej stopniowe cofanie się zmian. Nie widzę więc związku jednego z drugim.
Więcej info znajdziesz tutaj:
http://www.leczeniemetow.pl/pg_30_13_13 ... czyny.html
ODPOWIEDZ
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.