Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Trzymałem na początku liście jakieś 10 godzin w acetonie, potem drugie płukanie jakieś 10 minut. Wyparował całkowicie przez noc w kominku, z 40 gram liści powstało jakieś 1,5 grama ekstraktu. Na osadzie było wręcz widać malutkie żółte kryształki:) Jak oceniam jego moc? Coś w przedziale 10x- jeden buch z typowego metalowego cybucha fajki wodnej zniszczył mnie całkowicie, miałem ponad 20 minutowego bad tripa z całkowita utrata własnego ja, po prostu zapomniałem kim jestem a Ona się ze mnie "śmiała". Mimo to jak na pierwszy raz z salvia która jakby nie patrzeć uprawiam na parapecie od ponad 3 lat jestem zadowolony, chociaż chwile odczekam aż kolejny raz zapalę ten ekstrakt. Pzdr
edit.
0,5 grama tego ekstraktu wystarczyło na bardzo mocną fazę u 3 ludzi, w tym 2 paliły 1 raz a trzecia paliła dwa razy podrząd. Nie ma co, ekstrakcja za pomocą acetonu jest najlepsza :)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
http://www.allegro.pl/item520599487_izo ... op_1l.html
Tu możesz kupić izopropanol, czysty do analizy za 18,50 + przesyłka]
Wezmę to pod uwagę przy najbliższej wypłacie . Pewnie było, ale kto pyta nie bładzi, jaka ilość w ml na jaką ilość suszu?
Dziś kupiłem, litrową butlę eteru naftowego cz.d.a. za 32zł. Izopropanol już mam, jeszcze tylko zamówie naczynko wagowe, jakiś mały parownik oraz pipete szklaną i będe próbował uzyskać surowy salvinorin. Za wiele go pewnie nie wyjdzie bo mam tylko ok.20g suszu ale jednak spróbuje.
Otóz czytalem kiedyś coś o oczyszczaniu suszu przez płukanie naftą (? - juz nie pamiętam, czym to się dokłądnie miało robić). Chodziło o usunięcie wszelkich zbędnych syfów w rodzaju chlorofliu itp. przed właściwą ekstrakcją - coby dym nie drapał w gardło itp. Chodzi mi tak po głowie: salvinorin nie rozpuszcza się w wodzie, skoro tak, to czy podobnego efektu (oczyszczenia liści) nie dało by się uzyskac po prostu robiąc napar? Odlewamy herbatkę, suszymy liście, ekstrahujemy.
Ma to jakiś sens, czy lepiej odpuścić i ekstrahowac normalnie?
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.