23 października 2019mietowy3 pisze: To trzeba założyć własną
Co jest przeokropnie trudne i przerażające.
Ja mam wciąż problem z alkoholem, niby do picia mnie nie ciągnie, ale jak już siądę i będę dobrze się czuł to piję praktycznie ile dam radę - skutki dawnego tankowania bez umiaru.
Żeby mieć sensowne życie, trzeba w to włożyć trochę energii, dać coś od siebie, a ćpanie/picie jest tego zaprzeczeniem, to droga rezygnacji i pójście na łatwiznę. Trzeźwość to początek zmian, ale o te dalsze zmiany też trzeba się trochę postarać.
@drmjp
Co jest przeokropnie trudne i przerażające.
Co do życia, hobby, pasji, znajomych jak ludzie pracują i często w PL to normalne że ludzie zapierdalają więcej niż "etaty 168h /mc" to nie ma czasu na poznawanie nowych znajomości. Jak się jeszcze dowali 3-zmianówkę to już w ogóle. Sam widzę to pracująć w różnym trybach po studiach i widzę jak moje życie towarzyskie mega opadło. Potem człowiek zdał sobie sprawe że wiele znajomości nie są warte dalszych "inwestycji". I gdzie mam nowych znaleźć ? na czacie, tinderze albo może ... na dworcu ?
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. Nepenthee
Można połączyć jedno z drugim.
Co do tematu się nie wypowiem, bo brak mi słów.
Niech każdy robi co chce, byle nikomu nie szkodzić.
Ja nawet nie próbuje treściwości bo odstawka by mogła mnie zabić.
crash700 pisze: widzę jak moje życie towarzyskie mega opadło. Potem człowiek zdał sobie sprawe że wiele znajomości nie są warte dalszych "inwestycji". I gdzie mam nowych znaleźć ? na czacie, tinderze albo może ... na dworcu ?
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. Nepenthee
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.