23 października 2019mietowy3 pisze: To trzeba założyć własną
Co jest przeokropnie trudne i przerażające.
Ja mam wciąż problem z alkoholem, niby do picia mnie nie ciągnie, ale jak już siądę i będę dobrze się czuł to piję praktycznie ile dam radę - skutki dawnego tankowania bez umiaru.
Żeby mieć sensowne życie, trzeba w to włożyć trochę energii, dać coś od siebie, a ćpanie/picie jest tego zaprzeczeniem, to droga rezygnacji i pójście na łatwiznę. Trzeźwość to początek zmian, ale o te dalsze zmiany też trzeba się trochę postarać.
@drmjp
Co jest przeokropnie trudne i przerażające.
Co do życia, hobby, pasji, znajomych jak ludzie pracują i często w PL to normalne że ludzie zapierdalają więcej niż "etaty 168h /mc" to nie ma czasu na poznawanie nowych znajomości. Jak się jeszcze dowali 3-zmianówkę to już w ogóle. Sam widzę to pracująć w różnym trybach po studiach i widzę jak moje życie towarzyskie mega opadło. Potem człowiek zdał sobie sprawe że wiele znajomości nie są warte dalszych "inwestycji". I gdzie mam nowych znaleźć ? na czacie, tinderze albo może ... na dworcu ?
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. Nepenthee
Można połączyć jedno z drugim.
Co do tematu się nie wypowiem, bo brak mi słów.
Niech każdy robi co chce, byle nikomu nie szkodzić.
Ja nawet nie próbuje treściwości bo odstawka by mogła mnie zabić.
crash700 pisze: widzę jak moje życie towarzyskie mega opadło. Potem człowiek zdał sobie sprawe że wiele znajomości nie są warte dalszych "inwestycji". I gdzie mam nowych znaleźć ? na czacie, tinderze albo może ... na dworcu ?
Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. Nepenthee
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.