Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
W wątku o Thiotionie był poruszony temat toksyczności MPA, jak to jest z tym ? Jest takie toksyczne czy można bezpiecznie walić.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1854 / 217 / 37
Siarka w strukturze sprawia, że jest toksyczny dla wątroby i nie nadaje się do codziennego użytku. Używając MPA nawet od czasu do czasu radziłbym zachować szczególną ostrożność z dawkowaniem. Faktycznie zjazd jest minimalny i działa bardzo fajnie, ale truje organizm.
  • 677 / 3 / 0
Jak przesadziliśmy z tym bania wcale nie była jakaś tam mocniejsza , piliśmy do tego dużo wódki, byliśmy we 4, zjazd był potworny , nie tyle psychicznie co właśnie fizyczne strucie organizmu, wszyscy żygaliśmy żółcią , potem wymiotowałem jakimś brązowym płynem , brzuch mnie napierdalał całą noc, rano biegunka, czujesz w mordzie smak tej chemii , który ciężko sie pozbyć , po takiej nocce wymęczenie totalne , apatia, zawias na głowie , choć faza była całkiem całkiem. Następnego dnia przyjąłem wyłącznie 150 mg donosowo ok. 15 i trzymało mnie 5h fajnej czystej lajtowej stymulacji , zapaliłem buszka , wypiłem piwko i było git , potem bezzjazdowo lekkie zmęczenie i tyle, ten stymulant nie nadaje sie w dużych dawkach ani do codziennego użytku .
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
z tego co tu wyczytalem to substancja dziala bardziej w strone koko niz amfy. Oczywiscie napisalem tu z duzym przymrozeniem oka ale generalnie chodzi o to ze raczej polepsza samopoczucie niz wypierdala fizycznie.
  • 3251 / 359 / 2
Pider pisze:
Ja bralem ciagiem, szkodliwe jest napewno ze wzgledu na siarke w budowie czasteczki.
Ktoś kiedyś powiedział że DXM HBr jest szkodliwy, bo jest solą, a sól w większych ilościach szkodzi :finger: :nuts:

Jest dużo szkodliwych związków siarki, ale nie każdy. Dopóki takowe nie powstaja w metabolizmie to nie ma znaczenia. Poza tym siarka jest tu "uwieziona" w pierścieniu aromatycznym, które z reguły są trwałe.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1 / / 0
Mam pytanie.Czy MPA wchodzi w jakieś interakcje z paracetamolem, w sensie czy nasilają wzajemnie swoje szkodliwe działanie na wątrobę
  • 283 / 1 / 0
Mam pytanie, czy MPA wchodzi w jakieś interakcje z paracetamolem ? W sensie czy nasilają nawzajem swoje szkodliwe działanie na wątrobe, jeśli tak to ile czasu od ostatniego wzięcia paracetamolu trzeba odczekać.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 13 / 0
Paracetamol jest hepatotoksyczny, nawet mocno. Z tego co tu piszą MPA rowniez, chociaz nie ma badan potwierdzających to (jedynie domysły). Wątroba jak żaden inny narząd ma szybką i skuteczną zdolność regeneracji. Osobiscie dla wlasnego bezpieczenstwa odczekalbym z 2 tyg. Zalezy ile tego paracetamolu pożarłeś :D
  • 1854 / 217 / 37
Eh, fachowcy od siedmiu boleści - nie poczytacie nawet wątku w którym się wypowiadacie.
"Na każde 155,3g/mol metiopropaminy przypada 84,14g/mol tiofenu w niezmienionej postaci, który nie wywołuje awersji organizmu. Toksyczności nabiera w procesie S-oksydacji przez cytochromy P450 - toksyną jest dopiero jego S-tlenek. ( źródło: http://dx.doi.org/10.1016/j.neuro.2004.04.001 ) Powyższy artykuł traktuje jednak o niepodstawionym pierścieniu. Postanowiłem przyjrzeć się metabolizmowi innych pochodnych tiofenu - metapirylenu i kwasu tienylowego. Schemat metabolizmu tego pierwszego zawarty jest w rycinie nr.1 artykułu http://dx.doi.org/10.1016/j.taap.2009.05.027 (obraz jest niewyraźny - nad tiofenem w II strukturze związany jest podwójnym wiązaniem atom tlenu, a w pozycji 5. tiofenu w III strukturze - grupa -SO - sulfotlenek). Pierwsza zobrazowana reakcja to właśnie powyżej opisana S-oksydacja, zachodząca bez względu na obecność znacznego podstawnika. Reakcja przeistaczająca strukturę II w strukturę III zachodzi w obecności antyoksydanta-tienolu - glutationu. Deoksydowana i sulfoksydowana pochodna tiofenu znów podchodzi do rozłożenia przez cytochromy P450, a te wskutek najprawdopodobniej własności elektrostatycznych grupy -SO, wiążą się z nimi nieodwracalnie, co przy ciężkiej do określenia częstotliwości użytku prowadzi do poważnych schorzeń wątroby. Przebieg degradacji wątroby odnaleźć można w http://dx.doi.org/10.1016/j.taap.2009.05.027 ."
  • 283 / 1 / 0
Czyli co wildwolf, paracetamol w końcu wchodzi w interakcje z tiofenowcami czy nie ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.