przy amfetaminie ciężko się skupić jak się przesadzi i zaczynają działać efekty noradrenalinowo-adrenalinowe - z tego co czytałem w małych, mocno motywująco-skupiających dawkach działa tylko na dopaminę, im większe dawki tym mocniejsze działanie noradrenalinowe
no i zgadzam się odnośnie kortyzolu i adrenaliny, uniemożliwiają skupienie
małe ilości noradrenaliny jak najbardziej na plus
czy czuliście ciarki na głowie na początku stosowania?
No i dopamina skłania nas rtaczej do zachowań przyjemnych: jedzenie, seks,narkotyki, papierosy, a nie zawsze do pożądanych, czyli tych które byśmy chcieli
No i dopamina skłania nas rtaczej do zachowań przyjemnych]
jak zdefiniujesz przyjemność? :)
otóż przyjemność jest w momencie gdy... wydziela się dopamina lub endorfiny (które swoją drogą też skutkują wydzieleniem się dopaminy) i kółko się zamyka ;)
dlatego tak bardzo motywujące jest długodystansowe myślenie o tym, co uzyskamy dzięki czynności nie sprawiającej nam przyjemności
electrofreak pisze: dlatego tak bardzo motywujące jest długodystansowe myślenie o tym, co uzyskamy dzięki czynności nie sprawiającej nam przyjemności
dr.Kubeusz pisze: sertralina plus piracetam 1200 rano 1200 po południu co o tym myślicie??
czy czuliście ciarki na głowie na początku stosowania?
dr.Kubeusz pisze: ważę 80 kg. Nie miałem wcześniej do czynienia z tym środkiem. Libido mam zmienione po sertralinie, także nie wiem jaki wpływ ma na nie piracetam. Mam tabletki 1200 mg. Przeczytałęm, że średnia dawka u osoby dorosłej to 2400mg/d i by ostatniej dawki nie brać wieczorem więc biorę 1 -1 - 0 - 2,4 g/d. Co proponujesz?? jak Ci się to komponowało z SSRI?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.