Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 54 / 1 / 0
Czy przy suplementacji przy użyciu ALC i Noopeptu/Piracetamu zamiast CDP-choliny można stosować jako źródło choliny zwykłą Lecytynę, np z Olimpu? CDP-cholina jest cholernie droga. Za 5g na braindoping trzeba dać prawie 40zł, a wystarczy tego na tydzień suplementacji.
  • 30 / / 0
@Tyler:

Jakie "harm reduction" zastosowałbyś w przypadku używania alko/opio/benzo/GBL/GHB ? Znacząco różniłoby się od tego specjalnie opracowanego pod zażywanie stymulantów ?
Uwaga! Użytkownik Rewolucjonista jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 197 / 0
rafalinho007 pisze:
@Tyler w 2 lata ogarnąłeś tę wiedzę od zera? 8-( Dasz namiary na jakieś książki, źródła, materiały etc. bo chciałbym wejść w temat trochę głębiej.

To czego dowiedziałem się z forum to truizmy typu: zdrowy tryb życia, witaminki-minerałki, sport, sen, a w kwestii dopingu: stimy (mph/sele+pea) długo, długo nic, nootropy, ziółka.

edit: żeby nie było, :D jest tu też sporo ciekawostek, niektórych całkiem przydatnych (np. kurkuma itp. zioła)
W sumie od zera, źródeł nie mam za bardzo, bo nie zapisywałem. Podstawy ogarnąłem z wiki i różnych opisów nieoficjalnych z duckduckgo (w tym także o przedawkowaniach metylofenidatu :P ), z luskiewnika ( http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/ ), z wyszukanych tematów na forach itp. Dla chcącego nic trudnego, ja jako samouk w wielu dziedzinach nie uczyłem się nigdy z książek.
Później poznałem JohnegoHa, który jest dużo bardziej szczegółowo zagłębiony w temat i poszczególne receptory i on mi bardzo wiele rzeczy wytłumaczył, przy jednoczesnych testach z obu stron (wymienialiśmy się różnymi substancjami i sprawdzaliśmy ich miksowanie w teoretycznie bezpiecznych połączeniach na sobie). W sumie cały czas to robimy.

Teraz testujemy histaminergiczny wpływ na doping mózgu i efekty są niesamowite, a mogą być naprawdę kosmiczne jeśli wszystko wyjdzie.

A te truizmy to nie są takie banały, bo zdrowe jedzenie, witaminy i sen to podstawa, żeby doping działał i nie niósł za sobą uszkodzeń.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 103 / 1 / 0
Czy przy suplementacji przy użyciu ALC i Noopeptu/Piracetamu zamiast CDP-choliny można stosować jako źródło choliny zwykłą Lecytynę, np z Olimpu? CDP-cholina jest cholernie droga...
Elf można tylko wtedy musisz łykać więcej kapsułek lecytyny z olimpu, CDP-cholina ma lepszą biodostępność. / Ile ALC i nootropu? /Jak długo?
  • 1141 / 9 / 0
Jest jeszcze na alledrogo aukcja choliny 100g za 43zł z przesyłką. Macie super tanią cholinę dobrej firmy i jak będziecie walić nawet po 3g na dobę to wyjdzie was najtaniej za miesiąc suplementacji :-)
  • 54 / 1 / 0
doctorblack pisze:
Elf można tylko wtedy musisz łykać więcej kapsułek lecytyny z olimpu, CDP-cholina ma lepszą biodostępność. / Ile ALC i nootropu? /Jak długo?
ALC 1,5g dziennie przez 2 lata z przerwami na 2-3 miesiące w roku, Piracetamu 1200mg przez prawie rok do tego 2400 Lecytyny. Wszystko rano na czczo.
Po Piracetamie muszę przyznać, że często odczuwam senność. Po połączeniu z pseudoefedryną(nieduże dawki) i kofeiną śpię jak zabity.
Nootrop jeszcze do mnie leci i zastanawiam się jeszcze nad dawką.
  • 1472 / 197 / 0
murobikrowa pisze:
@ Tyler, nie myśleliście o założeniu jakiejś strony, ew. wątku na forum, dotyczącego tych eksperymentów, gdzie cała ta wiedza byłaby jasno i przejrzyście uporządkowana? Wielu by to na pewno interesowało
Założyliśmy bloga, ale do teraz jest bez żadnego wpisu :D Niestety, tak to jest, każdy ma swoje priorytety i o ile można na forum odpisywać na posty, bo to nie zajmuje dużo czasu, to pisanie profesjonalnych tekstów ze zdjęciami, linkami do badań i wyjaśnieniami to już sporo roboty.

Może wrócimy do tego pomysłu.
Po Piracetamie muszę przyznać, że często odczuwam senność. Po połączeniu z pseudoefedryną(nieduże dawki) i kofeiną śpię jak zabity.
Nootrop jeszcze do mnie leci i zastanawiam się jeszcze nad dawką.

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/doping-mozgu ... z2d5hOj2Jt
Ja też spałem po piracetamie. Podobno to przechodzi, ale przestałem tego używać w pizdu. Pseudoefka i efka męczą fizycznie, stąd też można się robić sennym. A kofeina to dziwna sprawa - jakie dawki i jaka droga administracji?
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 54 / / 0
Etam, przesadzacie z tym fakiem. Przeczesywanie się przez te informacje, ogarnianie ich, wyławianie perełek - to wszystko już samo w sobie jest swoistym treningiem mózgownicy. Podsumowanie by było fajnym ułatwieniem, ale jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem (zwłaszcza tym tematem), to trochę wysiłku umysłowego mu krzywdy nie zrobi ;-). A w razie wątpliwości pytac można zawsze.
Tyler Durden pisze:
Teraz testujemy histaminergiczny wpływ na doping mózgu i efekty są niesamowite, a mogą być naprawdę kosmiczne jeśli wszystko wyjdzie.

O proszę, ciekawy kierunek. Ja eksperymentuję teraz z HA pod nieco innym kątem, ale to pewne, że na tym polu jest jeszcze wiele do zrobienia.
  • 54 / 1 / 0
Tyler Durden pisze:
Ja też spałem po piracetamie. Podobno to przechodzi, ale przestałem tego używać w pizdu. Pseudoefka i efka męczą fizycznie, stąd też można się robić sennym. A kofeina to dziwna sprawa - jakie dawki i jaka droga administracji?
Wszystko okazjonalnie efedryny 60-90mg, a kofeiny najczęściej w energetykach 100-200mg. Efedryna popijana bezpośrednio energetykiem(nie cały na raz, to 200mg przyjmowane w ciągu godziny). Po trochę mniejszych dawkach i efedryny i kofeiny też występuje efekt śnięcia.
  • 54 / 1 / 0
Zakupiłem ten dwuwinian choliny. Myślicie, że 800mg dziennie starczy do tych moich 1,5g ALC i 1,2g Piracetamu?

Co do FAQ , takie przedsięwzięcia to tytaniczna praca, więc nie ma co się śpieszyć i poganiać, dobry blog też byłby niezły ;]
ODPOWIEDZ
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.