Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 708 / 6 / 0
Wrzucilem wlasnie pod język 1 mg czeskiego Xanaxu. Zobaczymy jak podziala nie bralem 4 dni.
Ile godzin xanax jest we krwi. ? Wiem ze LD50 wynosi 7-8 h
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 742 / 12 / 0
cos ci sie pomieszalo ld50 to dawka przy ktorej 50% badanego "materiału" umiera, chodzilo ci raczej o okres poltrwania t1/2
  • 708 / 6 / 0
Wiem ze ld 50 to okres po którym Zostaje 50%. To jest 7-8h. A po jakim czasie 100% substancji jest wydalona? Analogicznie 14-16h. Ale może jakoś szybciej albo wolniej to idzie dlatego pytam?
Spoiler:
  • 1743 / 26 / 0
Alpra ma t1/2 6 - 12h.
Po upływie tego czasu (różny dla każdego z kilku uwarunkowań) wydalone jest 50% substancji. Logicznie po kolejnym takim cyklu wydalone jest 50% z 50%, czyli 25%, chociaż nie jest (wg mnie) taka równia pochyba, tylko hiperbolicznie z dalszym czasem coraz szypiej lek zostaje eliminowany z osocza.
Non omnis moriar.
  • 1498 / 25 / 0
Azuzu Pazuzu pisze:
Wiem ze ld 50 to okres po którym Zostaje 50%. To jest 7-8h. A po jakim czasie 100% substancji jest wydalona? Analogicznie 14-16h. Ale może jakoś szybciej albo wolniej to idzie dlatego pytam?
LD50 to Lethal Dose, czyli Dawka Śmiertelna. Liczba 50 oznacza to, że 50% populacji (zwierząt, ludzi) przy takiej dawce umiera, teraz rozumiesz?
T 1/2 oznacza czas półtrwania.
A ten dla Alpry wynosi średnio 9 godzin, czyli po 18 godzinach będzie go w osoczu już 25%, po 27 godzinach 12,5% i tak dalej, i tak dalej.
Całkowite wydalenie substancji z organizmu (przy jednorazowym podaniu) nastąpi po około 2,5 - 3 doby.
Przy długotrwałym używaniu nawet po 2 miesiącach możesz na badaniu krwi otrzymać wynik pozytywny.
Wiem, bo leżąc w szpitalu po odstawce benzo non stop byłem pozytywny, a nie jadłem nic, natomiast lekarze twierdzili, że pokątnie coś wpierdalam. Oczywiście bzdura.
  • 12 / / 0
Biorę alprazolam na przemian z clonazepamem od marca tego roku , tzn. np. miesiąc alprazolam(ja akurat xanax) i miesiąc clonazepam i obecnie jestem 7 dzień na odstawce , ostatnie tygodnie brałem akurat Clonazepam. I nie czuję się za dobrze , odczuwam lęki , natręctwa , urojenia. Leczę się psychiatrycznie na zaburzenia obsesyjno kompulsywne (F.42) i uporczywe zaburzenia urojeniowe , bliżej nie określone(F.22.9).
Czy ten zły stan psychiczny to objawy odstawienia benzo??

ps. Miałem zapisany od psychiatry Zolpidem i zamiast 1 tabletki 10mg , pół godziny przed snem brałem 20mg. rano i 20 mg. wieczorem i tak ,,zjadłem'' 40 tabletek w 10 dni ,obecnie 3 dzień nie biorę.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam:).
Uwaga! Użytkownik Bartos25251 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 221 / 1 / 0
chociaż dobrze się czułeś przez te 9 mc jak wpierdalałeś benzo dzień w dzień?
Uwaga! Użytkownik mietowy2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 708 / 6 / 0
Non pisze:
Azuzu Pazuzu pisze:
LD50 to Lethal Dose, czyli Dawka Śmiertelna. Liczba 50 oznacza to, że 50% populacji (zwierząt, ludzi) przy takiej dawce umiera, teraz rozumiesz?
T 1/2 oznacza czas półtrwania.
A ten dla Alpry wynosi średnio 9 godzin, czyli po 18 godzinach będzie go w osoczu już 25%, po 27 godzinach 12,5% i tak dalej, i tak dalej.
Całkowite wydalenie substancji z organizmu (przy jednorazowym podaniu) nastąpi po około 2,5 - 3 doby.
Przy długotrwałym używaniu nawet po 2 miesiącach możesz na badaniu krwi otrzymać wynik pozytywny.
Wiem, bo leżąc w szpitalu po odstawce benzo non stop byłem pozytywny, a nie jadłem nic, natomiast lekarze twierdzili, że pokątnie coś wpierdalam. Oczywiście bzdura.
Dzięki za wyjaśnienie ... No i to sie nazywa profesjonalizm. Nie opierdalanie ze nie rozumiem tylko ladne wyjaśnienie. ;-)

Ten 1 mg Nie podzilal prawie nic. Dorzucilem 2 mg i tez lipa by la......
Kupie sobie klony. I Polski xanax. Bo ten czeski to o kant dupy rozbić....

Wazę 80 kg. Pewnie ma to wplyw na dzialnie. Tylko czy aż tak znaczące ze tylko rozluźnienie umyslu i lekki e mięśni.?
Spoiler:
  • 1743 / 26 / 0
Ja przy 173 wzrostu ważę ok 75kg, z alprazolamem jest tak, że jak ktoś jest chociaż trochę lękliwy i odczuwa przez to nerwy to leki z alprazolamem będą dla niego czymś fantastycznym. Dla człowieka ze stalowymi nerwami taki Xanax będzie tylko dawał lekkie poluzowanie i chillaoucik :-)
Mi na początku gdy zmieniłem alprę na klony też klony nie pasowały z kolei, bo czułem się rozluźniony, ale bez tego "kopa przeciwlękowego" i raczej z wyjebaniem niż takową pewnością siebie.
Każdego mózg, psyche, układ GABA, predyspozycje z tym wszystkim mogą sprawiać, że zupełnie inaczej traktuje się każde benzo jak i benzo w ogóle.
:-)
Non omnis moriar.
  • 708 / 6 / 0
Na mnie xanax dziala dobrze. Brslem ten polski 1 mg. To po prostu niebo. A czeski 1 mg to ledwo wyczowalny efekt.
Spoiler:
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.