DOC

Homologi, izomery i pochodne dimetoksyamfetaminy.
Więcej informacji: DOx w Narkopedii [H]yperreala, TMA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 594 / 34 / 0
Uskuteczniałem. Dla mnie to musi być minimum 0.5mg, aby odczuć psychodeliczny spokój, a ciężko to nazwać dawką mikro dla tej substancji. Niemniej jest dobry do codziennego trippingu.
Z ciekawości spojrzałem na opis na tripsit.me i że niby DOC nie powoduje tworzenia się nawyku. Co o tym sądzicie ? bo ja odczuwam wątpliwości ;)
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 32 / 0
W małych dawkach to właśnie działa odwrotnie, a nie ,że pojawia sie spokój.
U mnie to była spinka i dyskomfort.
  • 49 / 4 / 0
Trochę poczytałem, i znalazłem publikacje dotyczące wiązań różnych fenyloetyloamin do różnych białek. Niestety w jednym badaniu były tylko 2C-x i 25x-NBOMe i więcej testów, a w drugim DOx i mniej testów, więc wiele o DOx nie będzie. Strukturalnie do DOC najbardziej podobny jest DOB, podobnie jak 2C-B do 2C-C i 25B-NBOMe do 25C-NBOMe. Różnią się się jedynie postawionym halogenem na 4 pozycji. Otóż 2C-B/2C-C, 25B i 25C oprócz 5ht2a/5ht2b/5ht2c miały zmierzone powinowactwo do przede wszystkim D1, D2, rTAAR1, mTAAR1 i SERT. Z mojej logiki SERT ma coś wspólnego z VMAT2. VMAT2 i TAAR1 odpowiadają za działanie serotogeniczne z MDMA. 2C-B jest znane ze swojego w miarę podobnego działania do MDMA, przypisywanego jedynie agonizmowi 5ht2x bez wypuszczania serotoniny pomiędzy synapsy, jednak powinowactwo SERT i TAAR1 IMO oznacza, że jednak jest wypuszczana serotonina. W tym miejscu zaznaczę, że to badanie jest z 2015 roku. Działanie 2C-B i 2C-C na rTAAR1 i mTAAR1 (m i r to nazwa zwierzęcia, z którego pobrano białka) jest prawie równie mocne, natomiast przy 25b i 25c działanie jest 2-3x mocniejsze w 25b. Oddziaływanie 2C-B i 2C-C na SERT jest 2.5x mocniejsze na korzyść 2C-B, a 25B ma 3x mocniejsze działanie niż 25C. Jest jeszcze test inhibicji MAT w SERT 2C-B jest 4x mocniejsze od 2C-C, a 25B jest równie mocne, co 25C. Czuję, że gdzieś tu leży sekret euforii z 2C-B i 25b oraz 2C-C i 25c. Jeśli ktoś ma doświadczenie z wieloma 2c-x lub 25x z podobnymi strukturami (czyli przede wszystkim jeszcze D i I) może poszukać tu czegoś, co pasowało jego doświadczeniom. Dobra, ale tu nie ma doca - moja teoria sięga tego, że fenyloetyloaminy zmniejszające zasoby serotoniny. DOC też tu się kwalifikuje. Co by oznaczało, że mikrodawkowanie fenyloetyloamin może być szkodliwe. I dalej, że fenyloetyloaminy mogą uzależnić, podobnie jak MDMA. Tam też tolerancja jest tworzona tak szybko, jak na sajko, a wciąż jest wiele osób, które używa ogromnych ilości MDMA, lub też używają ją co parę dni. Mam wrażenie, że DOC, jak i 25b, mogą powodować uzależnienie. Co jest... poważnym zarzutem, jako, że psychodeliki uchodzą za coś, do czego bardzo trudno stworzyć nawyk. Mam wrażenie, że napisałem to, jak osoba z adhd lub miłośnik teorii spiskowych...

Ja starałem się mikrodozować tak, żeby nie czuć działania. Gdy wrzucałem za dużo (nie mam zbyt precyzyjnej metody pomiaru) pojawiała się euforia i początek tej typowej DOCowej atypowości, którą bym opisał jako dziwną ostrość świadomości oraz wrażenie samotności. Właśnie, jak wy byście opisali atypowe działanie doca? Mieliście wrażenie nieprzyjemnej samotności?
Uwaga! Użytkownik ddifs5e nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 7 / 0
10 maja 2008Linsiu pisze:
Po jednym połkniętym kartonie (nie wiem czy to robi jakąś różnicę, ale ważę 85kg) było generalnie tak:
Ile mg na kartonie?
Uwaga! Użytkownik GetBuzzed jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Witam planuję pierwszy raz spróbować doca w formie płynu i chciałem zapytać czy dawka 0.5mg starczy jak na pierwszy raz czy jednak zarzucić 1mg ?
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2018 przez Ikarek98, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 76 / 3 / 0
0,5 będzie za mało moim zdaniem. Próbuj te 1-2mg.
  • 7 / / 0
I jeżeli to coś zmienia to mam sporą niedowage (51)
  • 76 / 3 / 0
58kg tutaj, 6mg było dla mnie odpowiednio. Nie polecam takich ilości, DOC jest mega kapryśny, na każdego może zadziałać inaczej, zacznij od małych dawek i dojdz do porządanej ilości.

Osobiście postaram się w najbliższym czasie wejść na 8mg.
  • 14 / 1 / 0
czy clon zbije doca i da spac jesli np po 12-15h szczur bedzie dalej niechetny do skitrania sie w norce i pojscia w kime? czy raczej trza szczurki przygotowac na 12-24h bez kimono?
  • 3649 / 995 / 2
Wątpie, czy po 12h dasz radę się uśpić. Ogólnie ciężko nawet przy benzo zasnąć. Jeśli koniecznie chciałbyś zasnąć, to rozsądny miks: karbamazepina + diazepam powinno uwalić do snu nawet po 10h. Ale jak nigdy nie brałeś karbamazepiny, to nie wiadomo, jak zareagujesz. Po 15-18h myślę, że benzo mogłoby sobie poradzić - w większych dawkach, jednakże po co? Weź rano i wytrzymaj te 23h. :-)
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.