Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 3455 / 565 / 2
Możesz iść do kolejnego w przeciągu miesiąca i tak wyłapać kolejną reckę, ale nie wiem jak z przejściem tej recepty w systemie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 10 / 0
Nie wiem czy to dobry dział ale ostatnio tak sobie rozkminialem czy gdybym że swoimi papierami na adhd, historia leczenia, kilkanaście bądź dziesiątki recept na medikinet zabrał np do polskiego psychiatry (polaka) w niemczech UK czy Holandii to czy mógłby. Mi odrazu wypisać dexamfetamine (tentin czy tam elvanse) ? Czy np muszę mieć stały meldunek ? Co w sumie nie byłoby dla mnie wielkim utrudnieniem bo miałem meldunek w nienczech w 2016 i 2022 miałem też w UK mam wielu znajomych w DE NL UK beogii austrii czy Szwecji czy taki mamewr mógłby Być tak prosty jak myślę ? Czy się trochę rozmarzylem :)
  • 880 / 365 / 6
W Polsce dekstroamfetamina nie jest zarejestrowanym produktem leczniczym, więc Ci jej nie wypisze.

Zostaje Ci ten medikinet i myślę że tak, wypisałby.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 3244 / 556 / 0
02 marca 2024Leilani87 pisze:
Ale co ma praca z tym wspolnego? Ja np. mam zasade, ze biore tylko z apteki to co mam na legalu I nie bede placic za benzo na lewo. Prawie co tydzien wydaje 250zeta na psychiatre, wiec pracowac musze, a tez mam rodzine na utrzymaniu.
Źle mnie zrozumiałeś mordko.
Chodzi o to żeby nie płakać o tanie dojścia do benzo i iść do prywaciarza i kupić stack na okres zażywania.
Uzaleznienie to jest lipna rzecz do tego rodzina.
W podziemu oczywiście jest cenowo w miarę dla zarabiających i wszystko przez internet ale nie o to mi chodziło w tym poście.
Z racji że masz rodzinę może jakiś odwyk byłby możliwy? Wiesz że to dziadostwo przejdzie na dzieci. Ja się zajebiscie szybko nauczyłem schematów ojca pijaka.
Kiedyś też cpunow się strasznie balem ale teraz już wiem że nie ma czego się nas bać.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3244 / 556 / 0
Swoją drogą pan Jan Paweł wielu znany jako JP - prawdziwego imienia i nazwiska nie podam.
Dzięki niemu zawsze była paka benzo czasem mph. był czas że mógł codziennie wypisywać tej samej osobie xany. I to po 4 op.

Pojebane media i izba go udupily ale dalej walil po 2 paczki dwa razy w miesiącu.

Obecnie to max 60 TAB i ban na miesiąc.
W zasadzie zostali prywatni lekarze stacjonarnie.

Dziś po długim czasie z ciekawości zamówilem 3 różne benzo i mph.
Mina aptekarek była bezcenna. Ale spoko on i tak telefonu nie odbiera.

Szkoda że nie dalo się u niego morfiny bym oszczędził na kodzie, ale kto wie może bym się przekręcił choć to by była moja wina.
Jak PIS wprowadzil erecepty to można powiedzieć że kilkumilionom Polaka spierdolił życie. Wiem że każdy ma swoją odpowiedzialność no ale zerowanie na ludziach chorych to moralnie trudny temst dlatego opisałem się tu bezstronnie.

Jestem naspidowany wiec jak się za bardzo rozpierdolilem na JP to usuńcie ale ja uważam że to dobry chujek

• 2 / / 0
28 lutego 2024pomasujplecki pisze:
Jak są psychiatrzy którzy waz długo znają to jestnieje szansa raz w miesiącu wyzlobic 6 paczek. Ale to nie zawsze.
Spróbuję zacisnąć zęby na miesiąc i wrócę do Janusza złodzieja zarobić kilka patoli żeby ogarniać podziemie sprawdzone oczywiście przez innych ćpunów. Wiadomo o jakiej stronie nowa na darku.
Chciałbym być zdrowy i wgl ale niestety będę musiał brać leki do końca życia. Jedyne o co zadbam to żeby nie przedawkować i pójść do pracy ogarnięty jak ryba..

Chodzi o benzo i apteczne opio.

Wiem że to chujowa decyzja ale w wieku 30 lat czeka mnie tylko gehenna i wegetacja za pensje pozwalająca na jedzenie i leki. Powiew młodości i te ambicje plany marzenia zdmuchnął wiatr. Ja już swoje przeżyłem, dość traumatyczne życie, teraz mi zależy tylko na spokoju.
Chłopie ja mam 35 i patrzę w przyszłość dobrze. Nie twierdzę, że nie jest chujowo, ale mam ruchy co nie. Co do :alergia: Ciebie, to nie wiem, nie chcę oceniać, ale po prostu ten wydźwięk... 30 lat... Ja jeszcze próbuję się ogarnąć, ale zawsze muszę mieć przy sobie zapas leku, bo inaczej w środku mam uczucie jakbym umierał.

Braki medikinetu we wszsytkich aptekach w dużym miesście sa rażące. Nie znam się na łańcuchu produkcyjnym, ale ktoś ewidentnie spierdolił robotę. Ale to też dziwne, myślałem że
to nei tak nie dzieje. No, niby w PRL papieru toaletowego nie było. Hmmm... pompyślałem sobie o braku jednego i drugiego, i wolałbym chodzić w pampersach. Ewentualnie podierać się ulotką %-D

Po 2 sierpnia trwała żałoba ćpunów przez jakiś czas, bo niby skończyło się eldorado. Zaczęły się schody, ale co ważne nie tylko dla ćpunów. ale i bogu ducha winnych pacjentów. Hmmm... Kolejny manewr rządu o kryptonimie "Wyjebać dziecko z kąpielą, nie ma takiego kąpania! Co ty to kurwa mać robisz co!?". Pamiętacie niedawno takie podobne cyrki? Sorry za dygresję - ale szczerze dla mnie ta izolacja wyszła bardzo na (+), no może z wyjątkiem jednej tragicznej sytuacji.

I przy "kryzysie receptowym" wydarzyło się coś bezprecedensowego. Policzywszy ile mam do wykupienia pudeł medikinetu, powtórzyłem tę czynność, zdyż nie wierzyłem w swoje zdolności arytmetyki z pierwszych lat podstawówki. Wynik wyszedł taki sam... Wziąłem więc kalkulator, i nic, dalej liczba która przeczy idei przyświecającej tej noweli. Jak to było? "TaaaaA nowoelizacja, szacnowni państwo, uchroni (.....) od tzw. efekt.......... "
Spoiler:
Teraz czeka nas "druga fala" po 30 marca. Jestem umówiony do psychola 29 zapobiegawczo.
  • 246 / 33 / 0
Mnie tam zbanowal na amen dobre kilka miechow temu i dziekuje bardzo, zbyt pazerny bylem bo kiedys chcialem od niego trampki 200, clony 2mg i rolki na jednej recepcie, no nic za zachłanność się płaci, wszystko z głową uczcie się na moich błędach.
  • 3244 / 556 / 0
Spróbuj jeszcze raz wysłać zgłoszenie mimo braku gotowego pola wpisz.
Albo nie. Leki to gówno.

• 2392 / 663 / 0
@ pomasujplecki Leki to gówno mój drogi ale BEZ NICH to jest dopiero GÓWNO. Kto jak kto ale Pan chyba dobrze o tym wie xD - taka mała dygresja. [jak niepotrzebna to kosz]
  • 8 / 2 / 0
Czy funkcjonuje jeszcze jakiś portal z e-receptami, w którym przepiszą tramadol?
Nie chodzi mi nawet o jakiegoś retarda 200, tylko zwykły poltram combo 37,5mg z parasyfem, mam papiery, że mój kręgosłup do najzdrowszych nie należy, a i tak lekarze pierdolą, że tak mocnego przeciwbólowego nie mogą wypisać. Nie mam czasu, ani siana na łażenie po lekarzach, dlatego pls help.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.