Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 108 / 16 / 0
Tylko nie pierdol na dzien dobry ze bierzesz I brac bedziesz bo bez klona zyc nie mozesz. Nic dziwnego ze ci pisac nie chca, biora cie za przypadek beznadziejny.
  • 120 / 32 / 0
Haahh, lekarze traktują pacjenta różnie.
Jak wyludzasz, to cie rozponadza.
Ocenią cie krytycznie, trzeba manipolwac.
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
  • 3244 / 555 / 0
Powiem tak w ostateczności.
Idźcie do pracy i możecie kupować co i ile chcecie, morfina, benzo narkotyki.
Chodzi o Dark że strona na C.

Póki dajecie radę ta ciągnincie od swoich psychiatrów o ile wam się to opłaca.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 108 / 16 / 0
Ale co ma praca z tym wspolnego? Ja np. mam zasade, ze biore tylko z apteki to co mam na legalu I nie bede placic za benzo na lewo. Prawie co tydzien wydaje 250zeta na psychiatre, wiec pracowac musze, a tez mam rodzine na utrzymaniu.
  • 2392 / 663 / 0
Panu @pomasujplecki chyba chodzi po prostu o to że praca daje hajsy a za hajsy mamy co tam se chcemy xd

@Leilani87 250to dość dużo. mi pisał lekarz poz przez pare lat za darmo lecz jak już pisałem się skończył..... teraz wróciłem do brania na lewo i za 150 mam 2 paki alpry czy tam klona. moim zdaniem to taniej niż prywatnym magikom wypierdalać kase z kosmosu xd
  • 455 / 43 / 0
Blokad w systemie chyba jeszcze nie ma. Ostatnio babka się jebnęła i wypisała mi na 3 miesiące, ale ze złym, za małym dawkowaniem, w aptece oczywiście nie chcieli wydać wszystkiego, zadzwoniłem za kilka dni tam gdzie się leczę/ biorę recki, powiedziałem jak sytuacja wygląda. Babka powiedziała, że jest lipa bo nie mogą mi wystawić nowej recepty z obecną datą jak już mam leki wypisane i system blokuje i muszę się udąc na kolejną wizytę. Jak powiedziałem, że to nic nie zmieni, bo czas dawkowania leku i tak sie nie zmieni to tego samego dnia dostałem smsa z receptą.

Taki pro tip dla wszystkich. Można mieć w chuj najebane w IKP, ale jak ma się na stałe lekarza, który to odstawia to brać dużo ale z głową.

Ból prędzej czy później przyjdzie, ale lepiej się na niego przygotować, a nie potem latać, bo zabrakło.

Czytać ustawy, rozmawiać z lekarzami. Jak na koniec roku mi brakowało to pisała na papierze, teraz już nie może, ale system e recki przepuścił.
Być normalnym, a nie zdesperowanym ćpunem i wyprzedzać kroki, które już się dzieją.. Sam jestem takim, ale nie odbierajcie tego źle śmieszy mnie nagłe rzucenie sie na receptomaty i to ich wina, ze nie piszą. Niestety, wina, że się wcześniej nie myślało ;)
  • 768 / 106 / 0
Trzeba mieć leki na stałe i najlepiej lekarza. Ja mam takiego co mi pisze co chcem. I to rodzinny na telefon. Rozsądnie z dawkowaniem i nie ma przypału. Zawsze są w e-recepty to jak ktoś ma najebane w IKP pregabalin, benzo czy opio to też słuchałem że się Da. Gdzieś.ewentualnie telepordada i musi coś być !
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 10 / 0
Czy jest wogule szansa zdobyć e-recepte na medikinet przeć receptomat lub nawet pierwsza wizytę z psychistra ale w formie telewizyty/teleporady, mam papier na ADHD dużo recept od psychiatry który dotychczas mnie prowadził oraz dwie recepty od innego ?
  • 2282 / 286 / 0
Dostaniesz bez problemu ;)
  • 134 / 10 / 0
A jak to jest wogule nie ma jakiegoś rejestru gdzie każdy psychiatra widzi. Że u jednego np powiedziałem całą prawdę że miałem problem z uzywkamki a inego mogę powiedzieć że poprostu mam adhd I czasami hustawki nastrojów? Jedden psychiatra odmówił mi kolejnych recept że nie może bo wypisalmi jakby 60mg na 90 dni i że to jest max ale poszedłem do innego randomowege bez sprawdzania czy mam jakies kwity na adhdi bez problemu wypisał mi 3paczki 30x20mg medikinetu, to mogę iść jeszcze do kolejnego itd w przeciągu jednego miesiąca?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.