...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1141 / 117 / 0
Różni ludzie mają różne motywacje. Ja to rozumiem, bo pewnie kilka miesięcy temu miałbym taki sam tok rozumowania. Teraz wiem, że jest to błędne myślenie - idiotyczne myślenie :P
Przeraża mnie to co czytam przed pierwszym pobytem na odwyku. Jadę tam na 12 miesięcy, a okazuje się, że będą tam ludzie, którzy nie chcą przestać ćpać?? Cóż... takie otoczenie nie będzie z pewnością pomocne :/
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
On od dawna zasiada w Teelexpressowej loży ludzi potężnie spierdolonych.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Hmm, jeśli można to poleciłbym ośrodek w Krakowie Wiosenna. Bardzo dobre i fajne centrum terapii uzależnień. Leczą szybko i skutecznie. Wylądowałem u nich z powodu uzależnienia od hazardu. To było straszne, ciesze się że zdałem sobie sprawę że to zaszło tak daleko i że odważyłem zgłosić się do nich. Na całe szczęście długi już pospłacałem, do gry już w ogóle mnie nie ciągnie. Trochę zmienili moje nastawienie do życia i gier więc mogę powiedzieć że skutecznie jestem wyleczony. www.centrumterapiiwiosenna.pl jakby ktoś był zainteresowany.
  • 12721 / 2461 / 0
^
Reklama na talku? To, że hyperreal jest forum dla ćpunów, nie znaczy, ze dla idiotów : )
  • 1 / / 0
Pomoc torun szybko?
  • 501 / 7 / 0
A czy jest ktoś na forum, kto był w prywatnym ośrodku? w takim, w którym za pobyt, leczenie trzeba zapłacić z własnej kieszeni. Można pisać tutaj albo bezpośrednio do mnie.
  • 392 / 26 / 0
jezus_chytrus pisze:
^
Reklama na talku? To, że hyperreal jest forum dla ćpunów, nie znaczy, ze dla idiotów : )
No jeden post pełen oh'ów i ah'ów więc na pewno reklama. Śmiechłam.
[ external image ] :heart:
  • 23 / / 0
moj znajomy byl w takim prywatnym osrodku, placil niby tym specjalisto za wnoszenie alkocholu,
moim zdaniem jak ktos nie chce to osrodek nic mu nie pomoze...
  • 3732 / 45 / 0
Chlor, Ty w ogóle jakiś słynny jesteś z tym propanem, widziałam Twoje zdjęcie z Dworku i targałam łacha jak można się wyłożyc w terapii na dezodorancie.

O Ciborzu słów kilka - nie wytrzymałam tam długo, łącznie z DTX (też w Ciborzu) to będzie miesiąc, abstynencja mimo to utrzymana... Albo do tego nie dorosłam, albo to nie dla mnie. Nie lubię ludzi, ale muszę przyznac, że wcale nie było źle. Właściwie o wszystkim decydowała społecznośc, a ta, nie licząc pewnych nadgorliwych wyjątków była w porządku. Ze społecznością chyba każdy narkoman ma problem, ale jeśli pominąc sprawy o zostawiony gdzieś kubek, to wszystko jest całkiem zasadne. Sport i praca bardzo pomagają w odciągnięciu myśli od problemów, a zakaz rozmowy między sobą o narkotykach jest dobry i potrzebny, sama się zdziwiłam, że jest tyle tematów poza tym. Piękna okolica, lasy iglaste, jeziora. Jednak jedzenie chujowe strasznie no i abstynencja seksualna. Okej, może i jakoś mogłabym przeżyc te 9 miesięcy bez seksu, ale bez jakiegokolwiek okazywania sobie czułości nie bardzo. Gdybym tam została, to pewnie popierdalałabym za to cały czas w dresie, albo miałabym blachę na kontakt, po czym i tak bym pewnie wyjechała. Więc zrobiłam to zawczasu. :rolleyes:
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 785 / 16 / 0
siem za pare dni mam isc na odwyk sadowy do zurawicy jak tam jest wogole jacy ludzie daja leki bo zazywam antydepresanty dostane je ? wogole menele tam jakies siedza czy jak to tam jest powie ktos ;d
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).