uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Tak moim skromnym zdaniem, miejscówka wogóle na terenie lasu, jest chujowa...
Chyba że, znajdziesz w lesie pole pokrzyw :] wtedy co innego ;P
I tak radziłbym Ci zrobić.. poszukaj w lesie, dużego pola pokrzyw
Na bank będziesz miał zajebistą ziemie + ochrone pokrzyw + prawdopodobnie, bardzo dobre słoneczko :)

Ja tak zrobiłem i na plon w tamtym roku nie narzekałem ;)
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Najlepiej jakieś dobrze oświetlone szczyty wzniesień, bez wysokich drzew, tylko z jakimiś malinami/pokrzywami/jerzynami/zasiekami xD Ochrona + słońce to podstawa, o resztę można zadbać.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
U mnie to ludziki chodzą zbierać te maliny/jeżyny dlatego to chyba nie najlepsze miejsce. imo
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Co innego jak te maliny/jeżyny maja 1m wysokości i rosną strasznie gęste, żeby się przez nie przebić trzeba być niezłym komandosem, lub zapalonym farmerem gandzi :D
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 3523 / 54 / 0
Las to chujnia bo mało słońca. Laski świerkowe za to dobre są aby się w nich zjarać. Ta cisza sprawiająca wrażenie pomieszczenia
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 308 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
A znacie jakieś sprawdzone sposoby na zające-narkomanów i im podobne? Tam gdzie nie ma zwierząt roślinę najprawdopodobniej ukradnie złodziej. Chyba jednak lepiej wyczaić coś z dala od ludzi i zainwestować troszkę więcej w jakieś zabezpieczenie przed zwierzyną. Może są jakieś środki chemiczne do spryskania wokół rośliny,które by na dobre odstaszyły gadziny??
                  ~O~
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
W sklepie dla myśliwych powinieneś cos znaleźć.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Te środki są drogie i krótko działają

Najczęściej krzaki atakują sarny na które te wszystkie środki praktycznie nie działają ;-)

Może ktoś ma inne sposoby bo wiem że jak spadnie
dobry deszcz + wiatr zmywa te środki i inne "odstraszacze" typu mocz i krew

Słyszałem że dobre są włosy nawleczone na czymś + szmata nasączona ropą naftową :-)
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / / 0
cholera... czy te sarny przeszkadzaja gandzie ?? Ostatnio mi ktos mowil, ze sarny nic zlego nie zrobia, teraz ty mowisz ze sarny sa zagrozeniem. Teraz to juz jestem zmieszany !!! bo mam miejscowke gdzie ciagle sarny biegaja i nie wiem co o tym myslec, ale miejscowka jest zajebista
  • 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Wiesz zależy jakie sarny ;-)

Mi na out 06 sarna przegryzła łodygę i zjadła jednego liścia :#:
I zostawiła po sobie wyraźne ślady (odciski na ziemi)
Możliwe że trafiłem na jej terytorium (tak w ogóle to sarny mają dobry węch)
bo jakieś 200m dalej rosły inne rośliny i jakoś ich nic nie ruszało ;-)

Możesz ryzykować ale nie zaszkodzi zabezpieczyć rośliny przed atakiem tych zwierzaków
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.