Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 867 / 18 / 0
Albo np. patrzenie, jak powierzchnia sciany zaczyna falowac jak woda w jeziorze po sporej dawce 2C-B.

Paski na firankach tez wygladaly calkiem ciekawie po homecie. Obrazki w ksiazce sie ruszaly.

Najlepsze to 1 raz na duzej dawce MDMA. Mefik albo koksik tez by styknal.

Przemyslenia po DXM lub MXE to tez wyjatkowa sprawa. I calkiem zdrowo, nie-uzalezniajaco.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 562 / 29 / 0
Mnie narkotyki nie tyle uwrażliwiły co odblokowały funkcję odczuwania radości, uaktywniły zdolność cieszenia się którą miałam wcześniej upośledzoną. To do dyskusji na poprzedniej stronie.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
Fajny temat, też generalnie uważam, że od czasu do czasu na odblokowanie zwojów jakiś psychodelik jest raczej na plus, ale też są rzeczy, których najkrócej mówiąc nie opłaca się próbować, skręcają psychikę i postrzeganie rzeczywistości. Jak dla mnie odpowiedź zależy od dwóch pytań: co? ile?
  • 23 / 1 / 0
Według mnie tracą bardzo dużo jednak najwięcej przy psychodelikach, co nie zmienia faktu gdy osoba staje się uzależniona od danej substancji to ona traci znacznie więcej, dla tego przede wszystkim z umiarem.
  • 67 / 1 / 0
Osoby nie biorące sajko tracą możliwość przeżycia jednej z najlepszych rzeczy - Tripu Życia.
narkotyki są fajne
słucham ALCMDZ
"dam ci rade pierdol zielsko bo ci zielsko dziury w mózgu bierz giebla i idź na imprezę ziom"
  • 153 / 3 / 0
Haha dokladnie! Ludzie ktorzy nie biora pewnie nigdy sie nie dowiedza jakie te zakazane substancje sa wspaniale, zawsze bede przecwini i uwazali, ze to gowno dopoki nie sprobuja. Tez mialam kiedys takie zdanie.
Uwaga! Użytkownik pepsicola nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1168 / 53 / 0
Myślę że tracą dużo, ale również nie narażają się np. na wjebanie, podsumowując - Coś za coś.
Myślę że zażywanie psajko pozwala spojrzeć na zwykłe rzeczy z zupełnie innej perspektywy.
Człowiek bez kontaktu z psychodelikami patrząc np. na drzewo widzi kawał drewna który może posłużyć do zbudowania domu, ogrzania mieszkania itd.
Człowiek po kontakcie z psychodelikami patrząc na drzewo widzi żywą istotę z uczuciami, DOM dla wielu innych mniejszych zwierząt itd.
Myślę lecz że jedynie stymulanty nie wprowadzają nic pożytecznego do naszego życia, no chyba że się w nie wjebiesz to nauczysz się szacunku do substancji, i do samego siebie.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Marlboro_Red pisze:
chyba że się w nie wjebiesz to nauczysz się szacunku do substancji, i do samego siebie.
Niestety odpowiedzialnego odurzania się uczą nas dopiero sytuacje kryzysowe (bad tripy, ciągi). Zdecydowanie nie potrafimy korzystać z cudzego doświadczenia, więc każdy, kto rozpoczyna eksperymenty z narkotykami, musi wszystkiego nauczyć się sam. Umoralnianie w stylu "nie idź tą drogą" już nie działa. Skoro rodzina i media nie pokazały nam prawdy, musimy radzić sobie zawsze sami. Mogłabym zalecać każdemu oczyszczającą moc dysocjacji, gdyby nie wiązało się to z przekroczeniem bariery strachu przed innymi dragami.
  • 370 / 13 / 0
Marlboro_Red pisze:
Myślę że tracą dużo, ale również nie narażają się np. na wjebanie, podsumowując - Coś za coś.
Hehe, to mi przypomniało jedno wideo na podobny temat, czy warto jeździć motocyklem - https://www.youtube.com/watch?v=dytQvJefFW0
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 271 / 0
Skoro rodzina i media nie pokazały nam prawdy, musimy radzić sobie zawsze sami
.

Co za bzdura, ciekawe czy Ty pokazujesz rodzinie prawdę o tym co robisz zamykając się w pokoju. Media pokazują prawdę, długofalowo. Prawda jest taka że biorąc dysocjanty w opór będziesz się coraz bardziej odklejał, być może wygrzebiesz na wierzch jakieś zaburzenia psychiczne jeśli są w Tobie.

Media mówią że narkotyki niszczą zdrowie i trudno się z tym nie zgodzić. Nikt nie mówi przecież że od razu, to powolny, stopniowy proces. Najpierw wysiada psychika, później ciało, zapewne się przekonasz.
Człowiek bez kontaktu z psychodelikami patrząc np. na drzewo widzi kawał drewna który może posłużyć do zbudowania domu, ogrzania mieszkania itd.
Człowiek po kontakcie z psychodelikami patrząc na drzewo widzi żywą istotę z uczuciami, dom dla wielu innych mniejszych zwierząt itd.
Tutaj na przykład łeb już zryty.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.