wpierw metodą prób i błędów obczaić odpowiednią temperaturę
1. Czy dziurę podczas hajcowania materiału trzeba zatykać? (dym nie ucieknie?)
2. Co to jest ,,kaczka"?
1. Jeśli masz szczelny sprzęt, to nie zatykaj. Potrzebny jest dostęp powietrza do waporyzacji. Możesz zatykać, jak zobaczysz, że tworzy się delikatna mgiełka, przytrzymać jeszcze chwilę nad ogniem i ciągnąć dymek.
2. Kaczka to prosty wynalazek do palenia. Bierzesz plastikową, pustą, 1l najlepiej butelkę i zginasz ją na pół, tak aby ustnik znajdował się u góry. Nakładasz na ustnik kawałek folii aluminiowej, najlepiej z małym wgłębieniem i zabezpieczasz to (np. gumką recepturką). Ostrym narzędziem robisz kilka małych dziurek w folii. Na dnie butelki wycinasz nożykiem otwór do ciągnięcia dymu. W wygodnym dla siebie miejscu wycinasz nożykiem w butelce malutki otworek, który będzie sprzęgłem. Na folię wsypujesz towar (uważaj, by trzymać w miare stabilnie butelkę, by nie wyleciało), palcem zatykasz otworek-sprzęgło. Podpalasz towar, ciągniesz dym, puszczasz sprzęgło:) cała filozofia:)
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
enjoy69 pisze:No, kurwik ma rację, to trzeba uściślić - mgiełka.
4nimol pisze:Zastanawiam się nad kupnem waporyzatora. Nigdy wcześniej żadnego nie używałem, znam jedynie teorię działania i przeczytałem kilka recenzji (ale były to zwykle dosyć drogie rzeczy imo).
I teraz pomyśl - co jeśli popsuje Ci się elektronika w którymś z bardziej wypaśnych waporyzatorów? Myślisz, że serwiz w/z Polski jest dobry?
Co jeśli w Budddzie za 700 PLN z hakiem pękine/potłucze Ci się któryś ze szklanych elementów? Poczekasz tydzień/parę tygodni na nowy element, za który zapłacisz 20x więcej, niż jest wart?
Myślałem nad tym długo i nie kupiłem nic drogiego. Wracam do waporyzatora za mniej niż 200 PLN, w typie, o którym wiem, że działa (w sumie - co to za filozofia wytworzyć 200 stopni Celcjusza?!). Miałem wcześniej działający na podobnej zasadzie - najpierw dziecko potukło mi nakładkę na grzałkę (dmuchacz szkła dorobił mi 3 za 15 PLN), a potem pękła sama ceramiczna grzałka. No ale straciłęm 150 PLN, nie 700 i nie 2000...
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?