Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
Nie, stosowałem przez 2 miesiące z dnia na dzień przestałem brać dawkę 100mg na noc i nic mi nie było także spoko luz. Z twoimi lekami też nie wchodzi w żadne interakcje.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 138 / 1 / 0
już biore od kilku dni i działanie nasenne jest ok, można normalnie po tym zasnąc, Rano ciężko sie podniesc ale to jest do przeżycia bo kawka z rana i można leciec do pracy wypoczętym.
„Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz”
  • 194 / 7 / 0
Zastanawia mnie, jak chloro ma niby "niewielkie działanie antydepresyjne", skoro jest antagonistą a nie agonistą serotoniny, dopaminy itp. Jak blokuje, to teoretycznie powinnien działać wręcz depresjogennie. Chyba że efekt antydepresyjny jest wywołany zmuleniem i odsunięciem lęków (po prostu człowiek czuje się spokojniejszy) ale co to za efekt, skoro serotoniny się w ogóle nie odczuwa. Wyjaśni ktoś tę kwestię?
  • 2652 / 387 / 0
Działanie sedatywne, wynika z hamowania bodźców płynących do układu siatkowatego pnia mózgu i nie ma to powiązania z działaniem przeciwdepresyjnym.
Chlorprotiksen jest przede wszystkim lekiem przeciwpsychotycznym, natomiast można go stosować w skojarzeniu z antydepresantami, jeśli depresja przebiega z silnymi stanami lękowymi.
Wykorzystuje się wtedy to, że blokuje receptory H1, co odpowiada za działanie uspokajające.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Witam, przechodzę obecnie odstawienie od alkoholu, lekarz przepisał mi Chlorprotixen i Tegretol, jednocześnie od jakiegoś czasu jestem bezrobotny i szukam pracy problem w tym, że po tych lekach czuje się tak jakbym dostał obuchem w łeb oraz odczuwam brak chęci do jakiegokolwiek działania, nawet pokoju nie chce mi się posprzątać a co dopiero znaleźć motywację do szukania pracy i co najważniejsze energię aby pracować. Odstawić te leki i zlać leczenie? Bo pieniędzy obecnie mi brakuje i muszę znaleźć jakąś pracę a na tych lekach to raczej nie dam rady nic zrobić :-/
  • 194 / 7 / 0
Blue_Berry - czyli praktycznie sam ze siebie działania antydepresyjnego nie ma absolutnie ŻADNEGO.

junkersik - Człowiek nie wielbłąd, napić się musi %-D Skoro tak działają to lepiej nie odstawiać alkoholu :). A tak na poważnie, to dobrze, że przepisał coś przeciwdrgawkowego, bo jak ja odstaiwałem alko, to był tylko chloroprotixen plus Cloranxen do tego :nuts: Kompletnie konował nie czaił, że ręce mi latały jak po***ne, więc ja bym się nawet z tegretolu cieszył.. Wyjechał tylko z textem, że "mięśnie są napięte to pora pomyśleć o jakiejś aktywności fizycznej", mimo iż wiedział, że ciężko pracuję na magazynie i ruchu to mam pod dostatkiem. Powinieneś przedyskutować temat z lekarzem, ale jak będzię walnięty to i tak wyjedzie z jakimś sucharem i nic innego nie wypisze.. Mnie też na początku muliło, ale mocna kawa załatwiała sprawę, więc pomyśl o niej plus jakieś witaminy też nie zaszkodzą.
  • 18 / / 0
Dzięki maniexxxX, no ja to biorę od kilku dni, moze po jakimś czasie tolerka na te leki się wyrobi to objawy totalnej zamuły chociaż trochę ustąpią, mam taka nadzieję, kawa raczej nie daje rady tej zamule, może jakąś yerbe sobie zamówię, zobaczymy. A z odstawianiem alko to jest tak, że muszę się ogarnąć przynajmniej na jakiś dłuższy czas bo było coraz gorzej.
  • 194 / 7 / 0
junkersik - Nie przejmuj się, jeszcze parę dni i ledwo będziesz chloro odczuwał. Będziesz spokoniejszy to fakt, ale przymulenie zniknie. Mi zwiększył po tygodniu 15mg 3xdziennie do 50 mg 3x dziennie i góra 2-3 dni muliło po zwiększeniu dawki, kawuncja załatwiała sprawę, z tym, że po niej łapy mi latały, więc ograniczyłem do 2ówch mocnych na obudzenie. A w pracy 0 kofeiny. Na drżenia przy odstawieniu alko powinien pomóc jeszcze magnez (duże dawki) plus wit. z grupy B. Pozdro !
  • 3732 / 45 / 0
Jem 75 mg chlorprotiksenu i jakies 30-60 mg doksepiny przed snem. Wypijam do tego oglednie mowiac, dwa, trzy piwa. Tak od trzech dni. Cpac mi sie chce jak chOj, powod - odstawienie opio.
I tak kilka pytan przy okazji. To ze chodze, pisze, wykonuje nieskomplikowane czynnosci (zjedzenie jogurtu, wypicie piwa) jest oznaka, ze jestem wysoce niepodatna na neuroleptyki? Nawet mi ta suchosc ust znika. Sny rzeczywiscie bardzo wyraziste, co sobie cenie, bo od trzech dni mam same erotyczne. :cheesy: Nawet dochodze po tych dawkach, szkoda, ze sama.
Pytanie czysto teoretyczne, co by sie stalo, jakbym, teoretycznie, zajebala po tygodniu dobra makiware bedac na obecnie stosowanych dawkach? I jak dlugo bylaby ta makiwara wykrywalna w moczu/krwi? Podobne pytanie co do dysocjantow. Scisle MXE.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 3732 / 45 / 0
To Ty zyjesz? Zdaje sie, ze sie chciales kiedys zajebac i to nie raz?
W gruncie rzeczy, to jest sprzedarz lekow na recepte i chyba Cie zakapuje slonce, bo jestem ex-modem.

Czekam na odpowiedzi na moje pytania, czwartek zbliza sie wielkimi krokami, ja chcialabym miec cos od zycia jeszcze poza piwem i neuroleptykami. Specjalisci, tej. Jak nie trzeba, to wszedzie Was pelno.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.