Chlorprotiksen jest przede wszystkim lekiem przeciwpsychotycznym, natomiast można go stosować w skojarzeniu z antydepresantami, jeśli depresja przebiega z silnymi stanami lękowymi.
Wykorzystuje się wtedy to, że blokuje receptory H1, co odpowiada za działanie uspokajające.
junkersik - Człowiek nie wielbłąd, napić się musi
I tak kilka pytan przy okazji. To ze chodze, pisze, wykonuje nieskomplikowane czynnosci (zjedzenie jogurtu, wypicie piwa) jest oznaka, ze jestem wysoce niepodatna na neuroleptyki? Nawet mi ta suchosc ust znika. Sny rzeczywiscie bardzo wyraziste, co sobie cenie, bo od trzech dni mam same erotyczne. :cheesy: Nawet dochodze po tych dawkach, szkoda, ze sama.
Pytanie czysto teoretyczne, co by sie stalo, jakbym, teoretycznie, zajebala po tygodniu dobra makiware bedac na obecnie stosowanych dawkach? I jak dlugo bylaby ta makiwara wykrywalna w moczu/krwi? Podobne pytanie co do dysocjantow. Scisle MXE.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
W gruncie rzeczy, to jest sprzedarz lekow na recepte i chyba Cie zakapuje slonce, bo jestem ex-modem.
Czekam na odpowiedzi na moje pytania, czwartek zbliza sie wielkimi krokami, ja chcialabym miec cos od zycia jeszcze poza piwem i neuroleptykami. Specjalisci, tej. Jak nie trzeba, to wszedzie Was pelno.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.